5.11.2015

Paksu lumitakki

 
Paksuilla puikoilla paksusta villalangasta paksu villatakki! 

Álafosslopi on paksu islantilainen villalanka, josta Islannissa perinteisesti neulotaan ulkovaatteita. Tämä mielessäni neuloin 8-puikoilla ison ja väljän neuleen, jota aion vedellä pihamaalla tuulitakin päällä. Kaulaan pitkä huivi ja päähän muhkea pipo. Kelpaa minun lakaista patiota ja vaikka pukata ensilumia sivummalle.

Ohjetta minulla ei ollut, mutta pidin osviittana pihatakkiani. Tein tästä väljemmän ja laajemman, jotta alustakki mahtuu kinnaamatta alle. Lankaa kului 750 grammaa. Rinnuksille kiinnitin yhden jättinapin, jotta takki on helppo riisua, kun tulee kuuma.

Nyt sitten odotellaan lunta!

Vanha rouva


5 kommenttia:

 1. Kyllä nyt on puikkovillitys kiihkeimmillään, syntyy vaikka ja mitä! Melko uusiksi mietitty idea, että tuulitakin päälle pukevampaa = kauniinpaa... Kätevä emäntä, eiku frouva.

  VastaaPoista
 2. Voi hyvä jysäys,taas uutta neuletta valmiina. Kaunis. Jostain syystä..hmn... tuntuu,että sulla on ollut paljon lankoja! Sitä Islantilaistakin:)

  VastaaPoista
 3. Vai lunta jo kaipaat, saisi olla mokoma tulematta ihan kokonaan! Mutta takki on kaunis ja komea tuo punainen nappi! Nuo islantilaistyyppiset neuleet ja ihanat villalangat ovat mun suosikkeja, villapaitalangat odottelevat kutojaansa.

  VastaaPoista
 4. Kekseliäästi laitettu erottuva iso nappi :-)

  VastaaPoista
 5. Voi että on upea neule, sie se ossaat ja keksit, jotta neule tuulitakin päälle :) sehän on ihan mahtava idea ja kauniskin.

  VastaaPoista