1.11.2015

Ympyrämummoja ja pähkähulluja hyeenoita

Lapin taikaako lie, sillä tänä kesänä pistin Tenon rannalla alulle peräti kolme nuttua. Nyt, pimeyden pakottaessa pirttiin, sain kaikki valmiiksi.

Ensimmäinen nuttu lähti liikkeelle puuvillaisesta virkkauslangasta ohkaisella virkkuukoukulla. Istuin Tenon kivokossa ja pyörittelin lankaa sormien välissä. Siitä se auringonkehrä sitten sukeutui, kun lämpö huiteli yli 20 asteessa, aurinko porotti ja Vanha herra seisoi joessa.

Pikkuhiljaa ympyrästä tuli neliö, ympyräneliöitä pyörähteli koukusta kaikkiaan kolme ja erimallisilla pylväillä yhdistin ne nuttuseksi.

 

Alkukesästä virkkasin itselleni paksuhkosta puuvillalangasta ponchon. Lankoja jäi yli ja lisää uusia värejä sai kaupasta.

Tenon lumossa virkkasin neljä isoa ympyräneliötä. Riemunkirjavia, iloisenvärisiä, hippimäisen lapsellisia.

Ensin tein hameen, jonka helma kehkeytyi neljästä neliöstä. Virkkasin kainaloihin asti, virkkasin etumuksen, virkkasin takamuksen. Ei ei ei! Purin. Sitten aloitin pitkän huivin. Ei ei ei! Purin.

Sitten tein tämän:

 

Sukat minun piti Lapissa kutoa. Tylsät ja iankaikkiset villasukat. Mutta virkkuukoukku eksyi käteeni ja niin sukkalangasta alkoi syntyä neliö. Ensin neliö oli mummo, mutta sitten sille tuli mummotauti ja siitä tuli pähkähullu suorakaide. Lanka loppui.

Lapista palattuani menin lankakauppaan. En löytänyt mummotautista sukkalankaa, vaan ostin jotain ihan muuta. Niin mummosta tuli pilkkukuumeeseen sairastunut hyeena:

 

Alkuperäinen sukkamummo päätyi takapuolen päälle. Etupuolelle tälläytyi toinen mummoparka, vinoon vinksahtanut.

Nyt kesän lankaviikosta Tenon rannalla on jäljellä enää kasa keltaisia puuvillapylpyröitä. Mitä niistä tulee, sen näyttää aika. Enkä tyynyjä, ehkä liinoja, ehkä nuttuja...


  Inspiraationlähde ainakin on taattua Tenoa:


Älköön kukaan vaan kuvitelko, että moinen määrä nuttuja olisi syntynyt hetkessä. Ei ei ei! Aloitin lankojen kanssa leikittelyn kesäkuussa, pikkuhiljaa hissukseen virkkailin ja nyt tuli valmista. Olen hidas hämäläinen vailla ohjausta, vailla ohjetta, ihan ilman teknistä tukea ;)

Vanha rouva

5 kommenttia:

 1. No nyt menin hiljakseks, noin monta upiaa nuttua sie oot tehny.
  Jokkaisessa upiat värit ja malli, tuo entinen hamehuivi on ihan mahtava. kelpaa siun nyt ottaa talvi vastaan, kun kesän lämpö on nuttuloissa.

  VastaaPoista
 2. Voi hyvä jysäys,noin montako niitä on. Niin kauniita kaikki! Punainen on tosi kiva jakku.Ponchoja tarvii aina. Otanssin näin livenä ja voin kaikille vakuuttaa,että livenä se vasta upea onkin! Lopuksi tuo ihastuttava mummotautinen. Ai tuommostako se mummotauti on? Jos se on tommosta,niin en laittaisi pahakseni,vaikka kestäis 90v asti:)

  VastaaPoista
 3. Jaahas mummotauti, vai mummo värien viettelemänä...aikaan olet saanut vaikka mitä, Teno vietellyt sillä aikaa kun Vanha Herra on kylmässä vedessä seisoskellut...Teno siis vietellyt pois sukkapuikoista koukun matkaan ja valmista, iloista valmista on syntynyt! Upeita kaikki! Tarvinnee tuo meidän isäntä houkutella Tenolle, josko mullakin koukku alkaisi viettelemään...eikös lohen leuassa ole koukku, siis olette molemmat olleet yhtä vieteltävissä, vai?

  Pari postausta sitten teit noita upeita viiriverhoja, ihania!

  VastaaPoista
 4. Jassoo, se on virkkuukoukku viihtynyt enemmältikin frouvan hyppysissä. Tuo keskimmäinen mahtoi käväistä Etelän vierailulla ;)
  Kovin on kekseliästä ja viitseliästä, kun kolme komeaa on valmiina.
  Tenolle saakkako pitää lähteä, että saisi inspiraatiota... :)

  VastaaPoista
 5. OHHOH..huhhuh..öö..upeeta, mahtavaa..

  VastaaPoista