8.11.2015

Lakka, tyrni, mango - keltaisia kaikki

Vanha herra ei ole isä, mutta isänpäiväkakun ja -lahjan hän sai. Hän on sen ansainnut, sillä hän olisi maailman paras isä lapsellensa, jos Luoja olisi meille lapsen suonut. Olen asiasta täysin varma.

Vanha herra rakastaa lakkoja ja tyrnimarjoja. Niinpä en ollut ollenkaan ihmeissäni, kun hän toivoi lakkakermakakun tyrneillä.

Kehittelin kakun omasta päästäni eikä se ole mikään kevarikakku, ei. Siihen meni kahdeksan desiä kermaa, puoli kiloa mascarponea, viisi desiä Bourbon Vanilla -vanukasta, pari desiä mangopyrettä, puoli kiloa lakkoja ja kourallisen verran tyrnimarjoja. Muina tykötarpeina oli munia, vehnäjauhoja, sokeria ja liivatetta.
Kakusta tuli kerroksellinen, jotta kaikki maut olisivat omina, selkeinä kokonaisuuksinaan. Vanha herra ei oikein tykkää mössökakuista, joissa kaikki on sekaisin. Selkeä mies vaatii selkeitä makuja. Kiivetäänpä alhaalta ylöspäin:

1) sokerikakkupohja, joka on kostutettu maidolla

2) lakkoja paksu kerros ilman sokeria

3) mango-mascarpone-kerma-hyytelö

4) sokerikakkukansi, jota ei ole kostutettu

5) paksu kerros lakkoja, jotka on hyydytetty lakkamehulla

En kantanut kakkua pöytään kelteisillään, vaan pursottelin sen reunat kermavaahto-vaniljavanukas-seoksella pörhölleen. Toivotut tyrnit ripottelin lakkahyytelön päälle ja supsautin perään tomusokeria:

Vanha herra söi kertaistumalta 1/4 kakkua ja otti santsiannoksen mukaansa autotalliin. Ilmeisesti tykkäsi keltaisesta kakustaan.

Vanha rouva

PS. Kakkua on vielä yllin kyllin jäljellä - tule kahville!


5 kommenttia:

 1. Ai sillä rikkinäisellä matka-autolla vai :) tuo kakku on sitten mahtavan näkönen ja makukin täytyy olla kohallaan.
  Jokkainen hyvä mies on kakkusa ja lahjansa ansainnu

  VastaaPoista
 2. Siis - mä en käsitä, miten sä saat nuo kerroksetkin noin millilleen kohdalleen - mulla on vintturalla ainakin ne pari kohtaa, kun se hyydytettävä aines valahtaa muutaman millin jonnekin suuntaan, yleensä alaspäin...
  Kyllä sä voisit laittaa sen konditorian pystyyn. Tai voihan sitä toki tulla sinne kotikonditoriaankin :)
  Ja joo, kyllä nuo on lahjansa ansainneet, varapaapatkin ;) Niin meilläkin. Paapatettava (se mun mummitettava) tupsahtikin aamulla keskelle jatkamaan uniaan ;)

  VastaaPoista
 3. Annas jotain koordinaatteja niin lähden suunnistaa täältä "isolta kirkolta"..
  kyllä tuollainen kaakku vain on maistuva ja upea!

  VastaaPoista
 4. Kyllä sä olet kaukkumestari. Varmasti hyvää. Sun vanha Herras on niin samanlainen tään mun omani kanssa. Selkeitä makuja pitää olla ja lakka on suurta herkkua! Ja on hänkin kyllä lahjansa ja kakkunsa ansainnut isänpäivänä!

  VastaaPoista
 5. Voi kun on taas niin herkun näköinen kakku :)

  VastaaPoista