Maistelin zefir-nimistä kakkua monta kertaa sosialistisessa Leningradissa.
Iloni oli suuri, kun löysin sefiirin ohjeen uudesta kakkukirjastani. Kirja on virolaisten Pille Enden ja Lia Virkuksen Verrattomat kakut sekä muita leivonnaisia.
Pillen ja Lian ohjeen mukaan vatkasin kolmen valkuaista kovaksi vaahdoksi. Lisäsin vaahtoon pikkuhiljaa 2,5 dl sokeria. Kuumensin 3 dl mansikkahilloa kiehumispisteeseen ja liruttelin ohuena nauhana hissukseen taikinakulhoon. Jatkoin vatkaamista keskinopeudella 20 minuuttia. Tuloksena oli ilmava, kiiltävä, äkkimakea hillomarenki eli sefiiri.
Pursotin sefiirin täytekakun päälle. Herkun asettelin sosialistiselle kakkuvadille suoraan Leningradista.
Äkkimakeaa oli - ei enää kolota imelähammasta, ei. Mutta nostalgiset muistot valtasivat mielen, voi nuoruutta...
Vanha rouva
Maistuis varmaan mullekin =) Herkun näköinen.
VastaaPoistaTuon täytyy olla hyvää, kun näyttää niin ihanalta.
VastaaPoistaVoi,kai te nyt meillekkin tuota ihanuutta vähän jätitte! Kuinkahan minun kävisi jos ja kun joskus sinne tulemme. Mun sokerit väkisinkin nousee pilviin ja kun pitää tulla perävaunullisella rekalla,kun siellä on se mun piironki ja sitten,jos Elvin lluona käväisen. kaikki syömingit ja mitä ihania tavaroita nään,niin kyllä sydänkohtaus on taattu:D
VastaaPoistaUpean näköinen kuorrute! USSR-leimattua verkkokuvio astiastoa löytyy täältäkin :-)
VastaaPoista