23.11.2015

Aito sossu

Elvi-täti oli vasiten minua varten hommannut huutokaupasta kristallilampun. Hän vei sen lasit kilisten kotiinsa ja kutsui minut katsastamaan hankintaa: Se on kuule justiinsa sun näkönen. Vie äkkiä teille.

Yritin hieman vastustella, sillä aika krumeluuri tapaus oli kysymyksessä. Mutta miten vastustaa 85-vuotiasta teräsmummua, joka ei ota kuuleviin korviinsa vastaväitteitä? Yritin hätäpäissäni vedota Vanhaan herraan, jonka mielestä meillä on jo ihan tarpeeksi romua. Elvin ääni kohosi ja kädet huitoivat: Kuule likka, minä tikut vetelen miesten mielipiteillä. Lamppu lähtee teille ja pulinat pois!

Onneksi hoksasin lampunjalassa autuaaksitekevän leiman Made in Tšekkoslovakia. Kiikutin lampun kotio ja myin sen Vanhalle herralle saatesanoilla: Kato ny, tää on aito sossu eikä mikään hongkong. Tää on tšekki, eiks oo hieno!

Vanha herra otti lampun hoiviinsa, purki osiin, poisti sähköjohdot ja metalliset lampunkannat, pesi, kiillotti ja puunasi. Kokosi ja liimasi. Ja toden totta, krouvista sähkölampusta sukeutui aito sossukristallikynttelikkö:


Vanha herra esitteli kynttelikköä serkkulikalleen: 
Kato, se on bohemiaa, samaa, mitä meidän huussin ristalliruunukin on!

Vanha rouva10 kommenttia:

 1. Nauroin ihan ääneen täällä Elvin saatesanoille ja sun myyntipuheille, täytyy ottaa opiksi.. Mutta kyllä teillä on taito hyppysissä ja näkemystä miten loihtia kaunista - ihanaa "Bohemiaa'<3

  VastaaPoista
 2. No siitähän tuli niin hieno.
  Kiitos tähtiohjeen osoitteesta. Laitan sen Idealootaani, että pysyy tallessa ja löytyy tarvittaessa.

  VastaaPoista
 3. Vanha Herra tietää, mikä on aito bohemia, hatunnosto! Taidan poiketa teillä, tuollaisen nimittäin haluaisin! Ihana täti sinulla, virtaa ja tyyliä ja sana hallussa!

  VastaaPoista
 4. Sossu :D :D
  Ja Elvi-täti saatesanoineen :D :D
  Mahtavaa, aivan kuten lopputuloskin - kätevällä emännällä on kyllä kätevä isäntäkin!

  VastaaPoista
 5. Voi valtavaa miten komea! Minun o n pian päästävä sinne Elvin luo!

  VastaaPoista
 6. Piti tulla heti sanomaan että näen tekstisi hyvin kun se on valkialla pohjalla. Joten ei hätää ystävä rakas, yhteiselomme jatkuu syvän harmonian vallitessa tai jotain sellaista hienoa :)

  VastaaPoista
 7. Että onkin kaunis tuunaus, kyllä tätä kelpaa esitellä, vaikka kelle:)

  VastaaPoista
 8. Ihanainen kynttelikkö ja sopii teille. En tosiaankaan pidä sinua "härpäke" tykkääjänä, mutta tuo on kiva noin tuunattuna. t. elina

  VastaaPoista