22.11.2015

Aika vinyylin kaupittee

Vanha herra toi keväällä minulle ison kasan tapettikirjoja, jotka maalikauppias oli heittämässä roskiin.

Osa tapeteista oli muovipinnoitettuja vinyylitapetteja, jotka tuoksahtavat omituiselle. Olin jo nakkaamassa vinyylikirjaa kaatopaikkakuormaan, kunnes minulla välähti: jos kerta vinyyli ei passaa sisätiloihin hajuhaittansa takia, miksen koittaisi tehdä siitä jotain ulkotiloihin. Muovitettu pinta ei taida olla moksiskaan ulkoilman kosteudesta, eihän?

Siitä se sitten lähti. Taittelin tähtisakaroita, jotka naksuttelin nitojalla keskeltä yhteen. Niittien päälle röyhelö. Röyhelön päälle silkkikukka.

Nyt on pation ovenpielessä uusi härpäke. On ollut jo toista viikkoa ja takana on niin pakkasta ja lumituiskua kuin vesisadettakin. Ei tähti ainakaan vielä ole miksikään muuttunut - kiitos vinyylin.

Eikä ole muuten maistunut terroristitinteillekään ;)

 


Tänään sitten loput vinyylitapetinpalaset saivat kyytiä. Taiteilin niistä tähtiä, joiden keskelle kiinnitin kuusen- ja tuijanoksia. Keskuskoriste vaihtelee. Näitä voisi kiinnittää vaikka ulko-oveen - tähtikoriste on kevyt eikä raavi ovenpintaa naarmuille.

Taas tuli todistettua oikeaksi mummun sanonta, että aika tavaran kaupittee!

Vanha rouva
9 kommenttia:

 1. No vot, nyt on nii kommeita tähtösii,etenki tuo iso punanen. Haihtuko haju ulkosalla?

  VastaaPoista
 2. Ai että sulla on nyt upeita tähtiä. Todellisia kaunottaria. Niin no,tuon ikkunanpokan saranat...ruosteet.. olkoot,tähti kumminkin on niin upae!

  VastaaPoista
 3. WAU! ..aika tavaran kaupittelee - se on huomattu tässäkin huushollissa..kun mitään ei raaski pois laittaa kun varmasti siitä jotakin saa aikaiseksi.. no, sinä todistit näillä tähdillä sen taasen..

  VastaaPoista
 4. No niin näköjänsä teköö! Aika tavaran kaupitteloo, sanoo joku aikoonansakki :)
  Mutta hei, hyvin ja kauniisti hyödynsit tapeettipalat! Ottaisin nuokin, tack.

  VastaaPoista
 5. Oletpa sinä ollut näppärä ja aikaansaava. Nämä ovat todella kauniita ja kiinnostais kyllä tietää miten teit tuon tähden alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse otin tähden mallia Jeanne d'arc living -lehden marraskuun numerossa olleesta ohjeesta, mutta sama ohje löytyy mm. täältä: http://el-findawaybyjwp.blogspot.fi/2013/12/vintage-diy-vintage-christmas-paper.html. Tarvitset neliön mallisia paperipaloja, sorminäppäryyttä, liimaa tai nitojan. Tuossa linkin takana olevassa ohjeessa on 5-sakarainen tähti, mutta minä tein 8-sakaraisia, jolloin tähdestä tulee muhkeampi. Keskelle voit keksiä vaikka mitä härpäkettä! Tai tehdä vaikka monta tähteä päällekkäin sten, että keskelle tulee aina hiukkasen pienempi.

   Poista
 6. Siis kertakaikkisen ihania :)

  VastaaPoista
 7. On muuten hienon näkösie tähtie. minullakin pari tapettikirjaa varastossa ,nyt niille löyty käyttöä.
  Kiitos ideasta.
  T: Tytti

  VastaaPoista