14.11.2015

Pläjäysinspis

  

Harppi löytyi liiteristä. Kauniin ruosteen peitossa joka puolelta. Jemmasin harpin visuun talteen, missä se on odottanut älynväläystäni neljä vuotta. Väläys tuli alkusyksystä (KLIK), kun Intsun kanssa kiertelimme käsityömessuilla. Eräs taiteilijaihminen oli maalannut lautoja valkeiksi ja sutinut siinä samalla maalin alle pitsiliinoja ja huopasydämiä.

Päivänä muutamana ruuskasin liiteristä sopivan lankunpalasen ja pesin sen. Nuhraantunut pitsiliina pohjamaalista kostealle lankulle ja lateksia perään. Kolme kertaa taisin teoksen maalata ennen kuin sain mieleiseni pinnan aikaiseksi. Viimeisen maalikerroksen nahkeaan pintaan ripottelin kultahippuja.


Harppitaide nojailee nyt seinään keittiön kaapin päällä ja osoittelee Sarpanevan lasitaiteen suuntaan. Iso orkidea-maljakko on mummun peruja ja pienempi kirpparilöytö. Kaappi ja pikkutooli ovat papan puolelta. Harpin peruja en tiedä.


Lisää lautoja ja ruosteisia aarteita odottaa seuraavaa taidepläjäysinspistäni. Onneksi on maalia ja pitsiliinoja hamstrattuna. Vanha herra myhäilee tyytyväisenä, kun rouva on tyytyväinen ja romut muuttavat olomuotoaan.

Vanha rouva

6 kommenttia:

 1. Mä meen täällä sun luona ihan sanattomaksi.. Miten kaunis teos, sinulla on kyllä silmää yhdistää asioita - kohta voit pitää oman taidenäyttelyn!!
  On todella upea taulu!

  VastaaPoista
 2. Voi mitä mä sanoosin.. ruostunu harppi... en sano mitään! En varsinkaan yhtään naura!

  VastaaPoista
 3. No mitä se Intsu nyt naureskelee, kun mie kateellisena kattelen ja ihailen tuota upeaa talulua, ja koko ajan mietin että mist mie saisin ruostuneen harpin, tai jotain sinnepäin. Tuo on nii nätti, oooh

  VastaaPoista
 4. Kyllä taas on kekseliäästi saatu vanha harppi edustavasti esille :-)

  VastaaPoista
 5. Voi olispa minullakin tuommoinen liiteri, josta löytäis aarteita. Hienosti olet yhdistellyt nämä, lopputulos tosi kaunis.

  VastaaPoista
 6. Wow. Hieno.
  Mulla on edelleen yksi maalattu pitsiliina käyttämättä, ja mietin siitä kelloa.
  Katsos kun katsoin ensin nopsasti tuon sun taideteoksen olevan kello, mutta olikin harppi viisareina :)
  Sarpaneva sai tyylikästä rinnalleen.

  VastaaPoista