7.12.2015

Isän- ja äidinmaallinen


Itsenäisyyspäivänä revin neuvostoaikaisen lyhennesanakirjan kappaleiksi. Kierittelin kirjan alkusivuista tötteröitä ja liimasin ne pyöreälle pahville. Keskelle mallasin jos jonkinlaista joulupalloa ja paperiruusuketta, mutta pisimmän korren veti kirpparilta hamstraamani metallivati kera kahden paperikukkasen. Sossulyhennekranssi pääsi olohuoneen seinälle.  


Lyhenteitä sen kun piisasi ja niin minä rullailin lisää tötteröitä katsellessani linnan juhlia. Nyt liimasin tötteröt soikella aluspahville ja jätin keskustan aika avonaiseksi. Lyhenteiden keskelle mallasin uuden soikean pahvin. Päällystin pahvin pellavaliinalla. Toiseen reunaan värkkäsin paperikukkasia ja toiseen reunaan...

... jemmastani löytyi anoppivainaan taikinapyöriä kaksin kappalein. Niiden seuraan pääsi anopin maustemittana käyttämä palkintolusikka sekä pikkuinen konvehtimuotti. Paras koriste on kuitenkin talomme porstuan alta remontissa löytynyt kardemummapurnukka.


Tämä leivontakranssi pääsi itseoikeutetusti keittiön kaapin päälle.


Suurkiitos niille naisille ja miehille, joiden ansiosta voin omassa kodissani, omassa maassani ja omassa rauhassani tehdä menneiden aikojen aarteista nykypäivän iloja.

Vanha rouva, isän- ja äidinmaallinen

PS. Venäjän kielellä isänmaa on äidinmaa!

7 kommenttia:

 1. Upeita,kertakaikkiaan hienoja . Niin pääsi sanakirja hyötykäyttöön.Sulla on kohta kaikki kirjat tuunattuna koristeikisi:)

  VastaaPoista
 2. No nii nyt alkaa ahistammaa ihan tojella, mie neulon vaan sukkia ja teen tonttuja ja sie, voi mahoton miten uppeita oot taas vääntäny vahoista kirjoista.
  Pittää ihan hattua nostaa ko oot nuin taitava.

  VastaaPoista
 3. Olet sinä melkoinen mestari taikomaan paperista kaunista. Niin kerrassaan upeita nämäkin.

  VastaaPoista
 4. Kyllä saat kaunista aikaiseksi. (: Miunki tekis mieli joskus kokeilla tuota vanhojen kirjojen uusiokäyttöä, on niin kivan näkösiä askartelussa.

  VastaaPoista
 5. Niin, ei se päivää katso, koska repii neuvostoaikaasta :D
  Aivan kuin olisin aiemminkin tuon Venäjän version äidinmaasta napannut tietolaariini... Nyt ainakin varmistui.
  Hienoa, astetta erityisempi tuo köökkiversio. Mitä niillä laatikon pohjallakaan tekee vaan framille - taas se anoppi huokaa tyytyväisyyttään, usko pois.

  VastaaPoista
 6. Olen sanaton.. ihanuuksia ovat:)

  VastaaPoista