3.4.2014

Pyykkipäivän saldo

Sen siitä saa, kun jättää vaatteensa heitteille tuolinselkänojalle! minä tuumasin pari päivää sitten, kun löysin muodottomiksi muuttuneet, venyneet, vanuneet ja tallukoiksi huovuttuneet neuleet pesukoneen päältä. Vanha herra oli pestä hurauttanut minun villatakkini ja oman villapaitansa kuudessakympissä ja pitkällä linkouksella.

Naurattamaan tuppasi, vaikka Vanha herra oli surkea kuin piesty koira. Minkäs teet, kun toinen haluaa niin kovasti auttaa huushollin pidossa! En raaskinnut nakata vironvillaisia neuleita roskiin, vaan tein niistä ite-taidetta.

Ensimmäisenä muutin Vanhan herran kalastajapaidan hihan korskeaksi kukoksi helttoineen ja nokkineen. Uhkean pyrstön kukko sai omasta villatakistani leikotuista hörhelöistä.

Seuraavaksi leikkasin kalastajapaidan miehustasta kanan. Se sai heltakseen ja siivikseen palasia omasta villatakistani. Kanaseni oli sen verran koreilunhalunen, että se sai rinnuksiinsa runsaan ruusun.

Villaa jäi niin paljon, että poikasia taitaa olla tiedossa - tai sitten jotain ihan muuta... 

Vanha rouva

 

7 kommenttia:

 1. Onpas hienoja taas kerran. Olen kerran pessyt erään villapaidan itselleni sopivaksi, vahingossa. Se oli kyllä oikeasti vahinko, mutta villapaitakin oli hieno minun päälläni. Kaikkea, kun on pyykissä, ei huomaa kiireessä.

  VastaaPoista
 2. Voi hyvänen aika miten komea pariskunta hyvin pestystä pyykistä syntyy! Taitava on emäntäkin taikomaan taidetta paikkaamaan tilannetta. Onkohan minulla jossakin sopivaa villatakkia vanutettavaksi...

  VastaaPoista
 3. Nonni, nyt pääsit yhest herran neuleest erroon, josko se ol´se vanha ja kulunu, olispa ne siniset viel samas pyöritykses olleet, jospa olis malli muuttunu.nyt sie taatusti saat jottain kivaa itelles ku villatakki män hiiren kukkaroks.
  mukavaa loppuviikon puolta. Anni toivottelee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt sää sen sanoit! Menen oitis pihistämään ne kammottavat siniset raappahousut, pesen ne kääpiöiksi ja ompelen kukoiksi! Sillähän niistä päästään ja sassiin.

   Poista
 4. Voi vanha herra minkä män tekemään:) mie koitan olla myötätuntonen, mutta naurattamaan tuppaa kun mietin miehes ilmettä kun hää koneen aukas....Mutta pitikö siun niistä vanukkeista tehä noin upeita , oist vaan viskannut pois...:))
  No leikki leikkinä,kukko ja kana ovat upeita, mahtavat värit ja nuo pyrstöt on taidokkaasti leikattu ja kasattu.
  Taituri sie oot.
  Oikein mukavaa viikonloppua :)))

  VastaaPoista
 5. Höh,miksi ei minulla ole vanhasta herrasta mitään apua. Minäkin tuota jahkun niinkuin Kososka,oliko sun pakko tehdä hienoja elukkoja. Roskiin vaan heität jos vielä noin käy. Yhyy, miksen minä osaa tehdä mitään noin hienoa.. Sinä olet vähän ovelakin,nyt ei vanha herra voi kenljuilla sun askarteluista:)

  VastaaPoista
 6. Tosi hienoja. Toivottavasti vanha herra on nyt edes vähän tyytyväinen, eikä enää pahoilla mielin.

  VastaaPoista