21.4.2014

Merellinen kaloja

Meressä on kaloja. Siellä ui haukikaloja ja ahvenkaloja. Pikkuinen kalastajapoika on onkinut niitä saaliikseen ja laittanut ne kitusista pajukepin haarukkaan. Siinä on mukava kantaa saalis kotikartanolle.


Lankakeriä on viime aikoina tullut pyöriteltyä yksi jos toinenkin. Ennen pyörittelyä tuli käytyä kerta jos toinenkin kirppareilla ja lankakaupoissa metsästämässä turkoosinvärisiä lankoja. Tulitikkuaskin laitoin kuvaan kurillani, jotta merellisten maininkien ja vaahtopäiden mittasuhteet pääsevät oikeuksiinsa.

  

Korkeutta merellisellä kalakranssilla on reilu metri, leveyttä hieman vähemmän. Taustana ja tukena on vankka pajukranssi, jonka virkkasin peittoon turkoosilla langalla. Lankakerien sisällä on sanomalehteä, sillä ilman sitä lankaa olisi kulunut todella paljon ja painoakin olisi tullut melkoisesti. Liimasin lankakerät kuumaliimalla vieri viereen, limittäin ja lomittain, pitkittäin ja poikittain. Kalat ompelin kahdesta villapaidasta, jotka Vanha herra vahingossa huovutti minikokoisiksi. 


Tämän kalakranssin sai syntymäpäivälahjaksi Pikkuihminen. 
Hän täytti eilen KOLME vuotta!

Vanha rouva, 
pikkuisen kalastajan ylpeä ottomummu

7 kommenttia:

 1. Voi mahoton miten komia kranssi, ja iso. On siulla ollu kerimistä.Noi kalat on sitten hauskat, varmasti pikkumies tykkää.
  Ihan hiukan oon kade, kun en oo mitään tehny

  VastaaPoista
 2. Voi hyvänenkin aika, siul on jo kalojakin, kommeita ovat, haukikala on iha ittensä näköinen ja ahvenkala on vissiin puna-ahvenkala, väreistä päätellen.
  Taisit lainata Vanhan herran verkkoja? Onpas pikkuihmisellä kovasti tutkimista, ku mummu on hienon ja mielenkiintoisen "kalakaverit " kranssin tehnyt vai mihin tarkoitukseen sen olet valmistanut. Tai jospa nuo uivatkin omassa lammessa:))

  VastaaPoista
 3. No niin! Nyt sullakin on lankakranssi ja tosi upea sellainen! Kalat vielä kruunaa sen.

  VastaaPoista
 4. Oletpa tehnyt kerrassaan upean kranssin.Pikkuihminen sai hienon mummin omin käsin tekemän lahjan.Tuollaisen voisi tehdä itsellekin kesäiseksi ovikranssiksi v'ähän pienempänä.

  VastaaPoista
 5. No siitähän tuli hiano! Onnittelut vielä pienelle!

  VastaaPoista
 6. Värit ovat taas kerran aivan silmää hivelevän kauniita.

  VastaaPoista
 7. Vallan ihanan kranssin olet askarrellut ja kalat ovat siinä.. kuin mansikka hillossa <3 <3

  VastaaPoista