25.3.2014

Puhtaita pulmusia

Ensin olivat munat. Monivärinen emokana ja valkea komea kukko huuserasivat vallattomina tuolloisessa kaupunkiasunnossamme, kuten oheisessa kuvassa vuodelta 2011 näkyy.

Syntyvyyttä piti säännöstellä, joten rakastuneet kotkotit kuljetettiin Tampereelle. Ja eikös mitä, uuteen kanalaan syntyikin tuota pikaa kaksoset!

Tänne jäivät munat. Voi kauhistuksen kanahäkki! minulta pääsi tänä aamuna, kun huomasin munista kuoriutuneen KUUSI poikasta. Kovin koppavia ovat nämä uudet tulokkaat eivätkä ollenkaan tamperelaistuneiden vanhempiensa sorttisia.

 

Tipuset pomppivat ruokapöydällä eivätkä tienneet lentääkö ilmassa vai kuopiako kukkamultia. Aikani villiä menoa seurattuani nostin lintuset ojennukseen pajupuisille orsille. Siinä ne nyt motkottavat, kotkottavat ja vahtivat nokka ojossa jäljellejääneitä munasia. Ei kai niistä vaan kuoriudu lisää näitä tuikituntemattoman sorttisia puhtaita pulmusia? Ans kattoo ny!

Vanha rouva


5 kommenttia:

 1. Voi kuinka ihanan kranssi tämä nyt vasta onkin. Taas mulle on joku tautikohtaus tulossa,kun tuon näin. Ihanat vallattomat tipuset ja kuaniin pastellinvärisiä pääsiäismunia.

  VastaaPoista
 2. Voi apuva, mitkä munat ja wautsi mitkä tipuset:) Pidä siekin tiukka vahtivuoro ja paa vahtien näitä mutaattipulmusen munia vai mitkä puhtaiden munien pulmusia vai.....

  VastaaPoista
 3. Ihanan kauniit ja sointuvat värit näillä vauhdikkailla munilla ja tipuilla. Toivon munista pelmahtavan lisää poikasia päiväänne piristämään :D

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana kranssi.. tipuineen ja munineen :)

  VastaaPoista