6.8.2024

Ulkoistettua aherrusta


Onneksi on joku, joka jaksaa taukoamatta hyöriä työn touhussa. Se en ole minä. Nyt on niin laiska olo, että melkein itseäkin naurattaa.


Pitkän maanittelun jälkeen sain kuin sainkin kevättalvella hamstraamani villalangat kerittyä. Syynä moiseen aktiivisuuteen lienee ollut kaunis sadesää. Oli lämmin, vettä tihuutti hiljakseen eikä minulla ollut tuon taivaallisen kiirettä mihinkään. Toinen juttu onkin sitten se, mihin jemmasin valmiit kerät, ettei vaan tarvitse alkaa heiluttaa puikkoja.


Tässä on Mutkat suoriksi -kesäkakun ohje. Mene kauppaan ja osta valmiita marenkilevyjä. Osta samalla rasian verran mansikoita. Vatkaa purkki kermaa ja yhdistä se kunungatarrahkaan, johon olet sekoittanut kourallisen mustikoita. Kokoa kakku. Laapi kakun päälle kerma-rahka-seosta. Kökkää lopuksi kakun päälle kaiken maailman marjoja ja syötäviä kukkasia. Kanna pöytään ja syö heti!


Kakun jälkeen sain sen verran itsestäni irti, että pyöräilin kaupunkiin kirjakauppaan. Katselin uutuustarjontaa ja löysin mainion kirjanmerkin. En ostanut mitään, mutta kirjasto sai pitkän varauslistan uutuuskirjoja. Pihi akka.


Tässä sitä nyt himmaillaan puutarhatoolissa ja katsellaan kimalaisten aherrusta. Olen ulkoistanut myös kahvinkeiton ja kakkujen kannon. Vanha herra passatkoon.

Vanha rouva

8 kommenttia:

  1. Oikea runsaudensarvi tuo kakun "kansi", nam. Paitsi, etten ole oikein marengin ystävä. Meinaan tänään tehdä suolaisen piirakan - kunhan juon ensin toisen mukillisen kahvia. Syy: ranteeseen on tatuoitu "06.08.". ;) Hyviä himmailuja! ♥

    VastaaPoista
  2. Ihanaa värikkyyttä niin pihallanne kuin kakussa - kyllä vaan värihaaste jatkuu, ei huolta...
    Muutamilta sain viestiä, että voisiko olla kesätauko ja sehän passasi... taukoja ja epäsäännöllisyyttä bloggaillusta itselläkin - "maistuu" sitten tämänkaltainen naputtelu paremmalta... eli uusi väri on jo tiedossa, mutta mennee ainakin ensi viikkoon...
    Sen sijaan pakko kysyä, että löytyykö teiltä kaikenvärisiä terassituoleja - vihreällä virkistätä jalkoja pinkit odottaa tyhjillään...
    Yhä enemmän alkanut houkuttaa kasvattaa syötäviä kukkia - sillä ne on tosi arvokkaista puutarhalla.... saako sulta opastusta? Tosin epäilen vahvasti, että liian vaikeaa viherpeukalottomalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vihreät tuolit ovat salaisessa puutarhassani. Kanervanväriset tuolit ovat patiolla. Vielä on kaksi ruskeaa penkkiä ja yksi kirkkaanpunainen. Pitääkin ottaa kuva ;)

      Syötävien kukkien kasvattaminen onnistuu vaikka ruukussa. Osta siemeniä (esim. orvokki, ruiskukka, kurkkuyrtti, rohtosamettikukka) ja kylvä siemnpussien ohjeiden mukaan. Sitten vain odottelet satoa!

      Poista
  3. Minäpä haluan antaa nyt sinulle lukuvinkin ; Hargla, Indrek Tallinnan kronikka ja muut siitä sarjasta. On mielenkiintoista käydä Tallinnassa ja nähdä niitä paikkoja mihin tarinat viittaavat. Ehkä oletkin lukenut ne jo. Minä varailin kirjastosta ja luin kaikki samaan syssyyn

    VastaaPoista
  4. Ai, ai miten herkullisen näköinen kakku. Tuota on kokeiltava joskus. Kiva myös, että joku ahertaa, kun itse ai aina viitsi/jaksa. Osata nauttia olostaan tekemättä mitään, on etuoikeus silloin tällöin - ainakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Opettelen vasta nauttimaan joutenolosta. Vielä kun saisi pään sisällä surraavat ahertajat tainnutettua ;)

      Poista