18.8.2024

Melkein prinsessa

  

Kävin kansainvälisillä suurmessuilla. Kuinka ollakaan, sieltä löytyi paljon violetin eri sävyjä. Oli kukkasia, laventelipussukoita ja laventelisaippuaa. 

  

Kotipihassa hoksasin tarkastella saksalaista kukkaniittyäni hieman lähempää. Saksalainen siksi, että ostin München kasvitieteellisestä puutarhasta matkamuistoksi kokonaisen kukkakedon kesäkuisella matkallamme (KLIK).


Kukkaset itivät parissa viikossa. Joka aamu paratiisinurkkassani avautuu uusia ja erilaisia kukkasia. Tässä niistä tällä hetkellä kukassa olevat violetit kaunottaret:

 

 

Kotikartanolla on muutakin violettia. On pöytää, tuolia, kukkaruukkua ja violetinvärisiä ja -sävyisiä kukkasia erilaisissa kipoissa, vadeissa ja laatikoissa.




Mistä moinen violettipläjäys? Kun muutimme keltaiseen taloomme, hoksasin värikartasta keltaisen vastavärin. Se on kanervanvioletti. Siitä se väri sitten alkoi valloittaa pihaani.

 

Violetista väristä täytyy kiittää myös edesmennyttä prinsessa Dianaa. Etsi netistä kuva Dianasta Taj Mahalin edessä. Minkä värinen asu Dianalla on päällään?

 

Prinsessaksi en ala, mutta prinsessavärit omin itselleni. Punainen on voimavärini. Aina ja yhä vaan. Nyt sain suurmarkkinoilta itselleni toisen voimavärini. Voisinko pitää laukkuja yhtä aikaa ristironkkelissa?

Syys-lokakuussa kotiranta pukeutuu kuninkaallisiin väreihin. Silloin istun rantakivellä ja olen kiitollinen violetista väristä, joka kaveeraa punaiseni kanssa.


Tämä VIOLETTI tarina on vastaukseni Repolaisen värihaasteeseen (KLIK). Aikaisemmin olen ollut keltainen, vihreä, sininen, punainen, ruskea, sateenkaarenvärinen ja valkoinen. Värini löytyvät Ihastus-kategoriasta. 

Vanha rouva

10 kommenttia:

  1. Emalivadin kohdalla huomasin jo huokailevani ääneen ihastuksesta, kiitos! Kuinka hienoa onkaan, että jaat tämän kaiken kanssamme!!! ♥ Viimeinen kuva on kerrassaan u.p.e.a.!Sinipunaista sunnuntaita! Mie lähen puistoon... 💜

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kauniista sanoistasi, ystävä rakas. Minä menen violettiin puutarhaani ;)

      Poista
  2. No, onpas siinä violettia kerrakseen. Se oli äitini lempiväri ja meillä on sitä perua muutama violetti syysleimu.
    Hyvää alkavaa viikkoa sinne violettimeren keskelle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos. Menen heti tervehtimään violettia syysleimuani!

      Poista
  3. Voi hyvä tavaton miten paljon sait koottua violettia. Sykähdyttävä kuvarunsaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä värihaaste on siitä hyvä, että tulee kiinnitettyä huomio sellasiin väreihin, joita ei yleensä edes noteeraa ympäristössään.

      Poista
  4. Wau mitkä värit taivaalla ja vedessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taivas ja meri loimuavat syys-lokakuun aikana aivan uskomattoman ihanissa väreissä.

      Poista
  5. Kuninkaallinen, ylellinen olo valtasi mielen jo kuvia katsellen - mitä onkaan käyskennellä, istahtaa livenä violettiin puutarhatuoliin ihailemaan paratiisinurkkausta. Minusta tuntuu, että siellä tuoksuukin ihan violetille.... ja punaiselle - voimakkaalle, sillä nuo kaksi voimaväriä yhdessä - niiden avullahan pystyy mihin vain!! Väreillä tosiaan on väliä...
    KIITOS upean-upeasta värihaastekopista!! Nautin (lähes kaikilla aisteilla!)
    Nautinnollisen värikästä uutta elokuun viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punaisen ja violetin voimalla paahdan vielä kolme kuukautta. Sen jälkeen vasta paahdankin, kun ei ole työ haittoina ;) Ties vaikka liittäisin mukaan oranssin ja keltaisen!

      Poista