29.3.2017

Asuntoja trenditietoisille


Nämä veikkoset idean raakkuivat ilmoille. Olivat niin kovasti kotikoloja vailla, että Vanhan herran kanssa pistimme parastamme tilanteen korjaamiseksi.

  

Vanha herra mittaili, sahaili, naulaili, nikkaroi ja porasi. Minä sudin värejä. Listat ja porrasorret asensimme yhteistuumin. Naapurista lainattiin korkeat a-tikkaat ja niin asensimme... tämän tässä:

 

Asensimme autokatoksen päätyyn seitsemän asunnon rivitalon. Kullakin asunnolla on omanlaisensa oviaukko, joten asukkaat voivat valita itselleen parhaiten passaavan. Värien mukaankin voivat trenditietoisimmat suunnistaa kotiovelleen.


Rakennusprojektiin saatiin kulumaan neljä laudelautaa, kaksi seinäpanelinpätkää, entisen häkkisängyn pinnapuita sekä muutama kukkatikku. Maalit olivat purkinpohjia ja ruuvit romukopan jämiä. Ei tullut hirmukalliiksi tämä asuntoprojekti, ei.

Rivitalo oli ollut paikoillaan puoli tuntia, kun ensimmäinen sinitiainen kävi tutkimassa jokaikisen asunnon. Sitten sinistä yksiötä tutki talitintti ja viimeisenä paikalle lennähti varpunen. Saapas nähdä, kuka ensimmäisenä haalaa kortensa ja ruohotupponsa taloon.

Vanha rouva


21 kommenttia:

 1. Ompas hieno rivitalo siivekkäille. Kun olin pieni, kotitaloni räystäiden alla oli pääskysille rivitaloja. Ei ollut kyllä noin kauniin värisiä. Ihan raakalautaa luonnon värillä ja ilman istumatikkua. Nyt voit alkaa seuraamaan kuinka naapurisopu säilyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinitiainen on niin häijy otus, että se ajaa jopa oravan tiehensä. Jospa meille tulisi seitsemän sinitinttiä pesimän rinnakkain! Sinitintti on muuten kaikkein kiinnostunut noista punaisista asunnoista ;)

   Poista
 2. Varmaan haluttuja asuntoja. Rivitaloissa on vaan se paha, että naapurinlasten mökä voi kuulua seinän läpi ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nuo saunanlauteet ovat sen verran jytyä tavaraa, ettei ihan joka piipitys kantaudu untuvikkojen unia häiritsemään.

   Poista
 3. No niin,sielläkin on urakoitu rivitaloja,vähän toisenlaisia kuin me:) Näkeeköhän linnut värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinitintti tuuskasi punaisten asuntojen luukuilla ja talitintti varasi sinisen yksiön.

   Poista
 4. Aivan mahtava idea! :D Tosi hienoja kämppiä. Toivottavasti saatte pian asukkaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asukkaista meillä on Vanhan herran kanssa veto käynnissä ;) Se veikkas oravaa ja minä tikkaa...

   Poista
 5. Ihan mahtavia! Tekisi mieli väkertää itekin tuommonen, mutta meillä toinen kissapojista istui tässä jo pihasta löytyvän pöntön päällä ja kurkki siihen malliin, että koskas tähän drive in -ravintolaan pihvit saapuvat. Parempi ehkä siis poistaa pihasta nykyisetkin pöntöt...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä poista pönttöjä, vaan syötä kissanpojat palloiksi, jotta eivät mahdu pönttöihin sisään... Naapurin katti vaklasi meillä viime kesänä lentoharjoituksia tekeviä linnunpoikasia ja pisteli poskeensa maahan tipahtaneet onnettomat. Pyrstöt katti jätti lojumaan keinun viereen, kunnes menin ja opetin, ettei ruokaa saa haaskata. Niin se rouski pyrstötkin, mutta antoi sen jälkeen tintinpoikasten harjoitella rauhassa. Mulkoili vaan mua ruokahalunsa pilaamisesta ;)

   Poista
 6. Upeat rivitaloyksiöt ja vielä kauniin värisetkin.Mutta,eiköhän tule "paskaa niskaan"kun just autotalliin kulun kohdalla on tuo rivitalo =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän linnut, anteeksi vaan, ei ---kanna, vaan ne kakkivat siististi =)

   Poista
 7. Olipas vaan aika mainio idea ja maalattuna näkyy tinteillekkin.
  T:Tytti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti ovat tintit ainakin uteliaita ja kurkistelevat asuntoihin tämän tästä. Yhtään asuntokauppaa ei kuitenkaan vielä ole lyöty lukkoon - näytöt vasta meneillään.

   Poista
 8. Hienoja ja värikkäitä asuntoja. Pian sinne muuttaa monta sirkuttajaa.

  VastaaPoista
 9. Jos lintu olisin, mä lähtisin heti muuttaa teidän rivitaloon, sitten olisi mukava seurailla vanhan rouvan puuhia ukko-kullan kanssa =)
  Vaihdoin just verhopaleelit verhotankoihin, nyt pitkät verholaudat odottaa jotakin uutta elämää.. tästähän sitten vinkki oiva.. meille rakkennetaan myös rivari pihalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälle rivarille ei tarvitse hakea kaupungin rakennuslupaa!! Mitähän muuta sitä voisi tunailla saunanlauteista /verholaudoista? Tehdään joku yhteisjuttu, sinä siellä, minä täällä... Oisko maitolaituri mitään?

   Poista
  2. Hei juu - mä olen messissä.. maitolaituri..hmmm. ideoita toteutukseen..?

   Poista
 10. Jesss, jotain tällaista odotinkin ilmestyväksi :)
  Tosin arvelin kerrostalomallia, mutta tuo rivari on parempi. Tiedota nyt sitten miten asuntokauppa käy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedustelijat ovat liikkeellä, mutta yhtään kauppaa ei vielä ole solmittu. Lumikaaos ehkä hidastaa näyttöjä...

   Poista