19.4.2017

Pakko pärjätä


Alkupalaksi itse tehtyjä perunarieskoja. Kyytipoikana kylmäsavulohimoussea, jota sai levittää vielä lämpimien riskojen päälle aimo annoksen. 


Väliruoaksi keikkauskakkusia, joita maustaa ananasmehu. Kermavaahtotötterön alla piilottelee ananasrengas kirsikkasydämellä.


Pääruoaksi persikkakakkua. Tein uunivuokaan tuiki tavallisen kermaviilipiirakan persikkapaloilla. 
Jäähtyneen piirakan päälle levitin kerroksen vaniljavanukasta. Sitten rustasin koristeeksi persikkaviuhkoja, pensasmustikoita, viinirypäleitä ja sokeroituja kirsikoita. Loppusilauksena valkosuklaaseen upotettuja mansikoita.

Näillä piti pärjätä puolet pääsiäisestä.

Vanha rouva

15 kommenttia:

  1. Voe että näitä sun herkkukuvias. Miä en kestä. Tulee herkkunälkä! Ja meil ei o ku jauhelihakeittoo. Vaikka on seki hyvää, arkiruokaa. Mut ei herkku. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jauhelihakeittoa kutsutaan täällä hakkulihapotuiksi. Ja se on tosi hyvää, nam.

      Poista
  2. Muistaakseni mä olen sulle jo sanonut, että käytä sitä varoituskolmiota kun esittelet herkkujasi, koska mä olen herkkä herkuille ja kaikelle syötävälle - sillai herkkä, että kun nään kuvankin niin jo vyötäröä kiristää - Kaikkee hyvää jälleen ja niin kauniisti aseteltu.. nyt alko tehdä mieli kaikkee, varsinkin sitä kylmäsavulohimoussea.. slurps.. nälkä (mieliteko), mikä ihana tekosyy mennä jääkaapille..

    VastaaPoista
  3. Nyt sitten ihmettelen, että mitäs te söitte toisen puolen pääsiäisestä. Onneksi minulla on nyt maha täynnä, muutoin kuola tippuis suupielestä niin kuin pavlovin koiralla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisen puolen pääsisäistä söimme jotain ihan muuta - kurkkaapa seuraavaa juttuani ;)

      Poista
  4. Nämä sinun ruokasi ovat oikeita taideteoksia. Miten niitä raaskii syödä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä raaskii, olen siitä elävä ja laajeneva todiste.

      Poista
  5. Meillä olis pärjätty vallan mainiosti näilläkin :) Mutta että vielä puolet lisää oli siellä tarjolla... Ootsä sellaanenkin cheffi, notta oksat pois (ja pala larvaa)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää cheffi menikin lopuksi pääsiäistä ammatticheffien paapottavaksi, katso vaikka.

      Poista
  6. Voi,voi,miksi me ei lähdetty teille pääsiäisenä!

    VastaaPoista
  7. Voi mitä ihanuuksia taas :)

    VastaaPoista
  8. Ah nam! Sokerin perään kun olen, niin ihmettelen tässä itseäni kun eniten iski himo noihin perunarieskoihin. Lisukekaan ei kuulostanu olleskaan huonolta ;) voi kun pääsisi pian itsekin leipomaan ja kokkailemaan keittiörempan jaloista!

    VastaaPoista