4.3.2017

Polven kapein kohta

Tilasin ummikkona verkkokaupasta työmekon. Ihanan oranssin A-linjaisen trikoomekon.

Mutta oi ja voi, se osoittautui aivan liian lyhyeksi. Pikemminkin kysymyksessä oli tunika. Tai no, olen siinä mielessä vanhanaikainen, että mekon pitää ulottua polven kapeimpaan kohtaan. Minimekot ovat kauniita nuorten ja sulokkaiden neitojen päällä. Minä olen vain sulokas, joten asialle piti tehdä jotain. Palauttaa en vaatetta halunnut, sillä muuten se oli täydellinen.

Aikani kaikenmaailman pidennysvirityksiä mietittyäni päädyin virkaheittoon pitsinpätkään. Olen virkannut puuvillapitsin joskus kauan, kauan sitten ja siitä lähtien se on odottanut elämäntehtäväänsä. Nyt se sen sai - mustaksi värjättynä.

Niin mekosta tuli justiinsa oikean pituinen ja oman mielen mukainen. Oitis sveitsiläinen naisasiakas kävi töissä helmoihini käsiksi ja oli ohjetta vailla ;)


Aurinko paistoi puoliltapäivin niin helakasti, että tälläsin itseni seinustalle nauttimaan ihanasta lauantaista. Kutsuin Vanhan herran kanssani penkille ja peittelin hänet kanssani viltin alle. Kysyin: "Arvaas, missä me nyt olemme?" Vastaus: "Vanhainkodissa!" Ja minä kun sveitsiläisrouvan elähdyttämänä kuvittelin meidän alppimajalle viltin alle päivää paistattelemaan...

Komensin miehen matkoihinsa - ei niin mitään mielikuvitusta, ei. Mutta kohta kävi käsky syömään ja siinä sitä olikin sitten mielikuvittelua kerrakseen. Vanha herra nimittäin rustasi punajuurista sosekeittoa ja koristeli höyryävän herkkulautasen siemenillä ja smetanalla. Ja silmissä oli ihan selvästi uskollisen sveitsiläisen vuoristokoiran lutunen ilme. Vain se rommitynnyri leuan alta puuttui ;)
Vanha rouva


20 kommenttia:

 1. Hienosti pidennetty. Nyt mekosta tuli aivan sinun omasi näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juupa juu, ei ole muilla justiinsa samanlaista.

   Poista
 2. Kivan näkönen mekko. Pitsin myötä mekkoon on tullut piste iin päälle.

  VastaaPoista
 3. Pitsihelmahan on kuin luotu tähän mekkoon! (: Kaunis on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin onkin! Tykkään ite mahottomasti pitää ornassien huopalapikkaitteni kanssa.

   Poista
 4. Ai taivas - mä nauraa hekotan täällä vedet silmissä oman Isännän ihmettelevän katseen alla - nyt taisi hulluus iskeä akkaan lopullisesti!!
  - olette kyllä mainio pari! Vanhainkodssa.. =))
  aa että.. Mä lähden sun kanssa mielikuvitusmatkalle ihan milloin vain ja varsinkin jos sitä rommia olisi tarjolla =D niin minäkin varmaan hipelöisin sun pitsejä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota sää se rommitynnyri, niin mää roudaan sen vodkamaatuskan. Paetaan vuorille ja parannetaan maailma, joohan. Ketä otettas mukaan?

   Poista
 5. Kiva mekkotuunaus ja herkullisen näköistä keittoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keitto OLI hyvää, vaikka Vanha herra valittikin "kaikenmaailman roskista".

   Poista
 6. Tulipa sievä mekko tuunauksen jälkeen ja pitsi löysi paikkansa :)

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Älä huoli: mekkoja on ellokset väärällään ja pitsejä saa kädenkäänteessä koukulla aikaiseksi ;)

   Poista
 8. Sinun mekkosi on upea!1 Aina sä keksit kaikee. Niin meinasit keskellä päivää olla Vanhan Herran kanssa ulkona peiton alla!! Vai vuoristokoiran ilme. Kyllä sä nyt pian jostain kekkaat sen tynnyrinkin kaulaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keitelköön vaan mulle soppaa, niin mää tanssin uudessa mekossani ihan ilman tynnyriäkin ;)

   Poista
 9. Hyvää Naistenpäivää! Ihana on mekko.Ei kai tuo tumma pitsi laske väriä pesussa?Nimimerillä kokemusta on....ettei tule pesuss ylläri ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei laske väriä, testattu on etukäteen. Nimim. Kauan sitten kertalaakista oppinut tohelo

   Poista
 10. Good idea! Toi pitsireunus siis, ja kaikki muukin. Mä oon tätä juttua selannut pariinkin otteeseen ja luulin, että oon kommentoinutkin... Mitä vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitse oikea vaihtoehto: A) likinäköä, B) hajataittoa, C) sinisilmäisyyttä, D) karsastusta... VAi peräti ikänäköä?

   Poista