1.3.2017

Possunpunaista


Vauvoja ei huushollissamme enää ole, mutta pikkuneitejä löytyy kolmin kappalein. Kaksi heistä sai pikkusukat. Kolmannelle lupasin ruusukvartsihelmeni, kunhan neitokainen hieman varttuu. Hajuveden taidan keritä suhuutella ennen neitokaisen rippillepääsyä ;)


Pitsinuttua mielin tehdä, mutten löytänyt tarpeeksi romanttista mallia. Niin minä sitten ostaa päräytyin vaaleanpunaista bambulankaa ja aloin virkata koukulla numero 3,5. Virkkasin ja virkkasin, mutten ilennyt virkata kokonaan vaaleanpunaista, vaan karkotin imelyyttä murrettuilla lempiväreilläni. Syntyi vilukissan harteille passaava huivi, aika iso ja kivan pehmoinen. Painoa komeudella on 630 g.

 

Kokeilin romulaatikon virkaa tekevän puuarkun maalaamista. Vanha herra on nikkaroinut puukkuarkun koulun puutyötunneilla. Pesin ja puunasin liki viisikymppisen tekeleen ja vetelin sen possunpunaiseksi. Siitä tuli niin kammottavan värinen, että minun oli pakko sutia se uudestaan hieman tummemmalla kalkkimaalilla.
 

Possupinkki paistaa sopivasti tummemman maalin alta, sillä hioin pintaa pikkuisen santapaperilla. Alkuperäinen oranssinpuhuva koulumaalikin muistuttaa olemassaolostaan. 

Mallasin puuarkun pöydän päähän ja täytin sen kukkasilla. Oli siinä Vanhalla herralla ihmettelemistä, kun se nosti arkun kannen auki!


Selasin yhtenä ehtoona venäläistä pukuhistoriaa käsittelevää kirjaa. Kauniita pukuja oli vaikka kuinka monta. Yllätyksekseni huomasin, että minua miellyttivät eniten kaikki vaaleanpunaiset ihanuudet, vaikkei vaaleanpunainen väri ole ikinä kuulunut ykkösväreihini.

 

 

 

Muistat varmaan, että minun pitää tuunata kevätsesongiksi leskieverstinnalle uusi puku.
En yhtään yllättyisi, jos puvusta tulisi vaaleanpunaisen kukertava...

Vanha rouva


21 kommenttia:

 1. Ihanat pikkuruiset sukat,tuota reunapitsiä joka sukissa oon joskus muuten tehny itekin,kiva ja helppo malli =) siitähän ISOsta työstä tulikin ISO hauska huntu hartioille.Pikkuinen puuarkku on soma kukkinensa.Mitte se Rouva on keltanaamaseksi "muuttunu" ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaisuus johtunee uudesta naamankohotusvoiteesta ;)

   Poista
  2. Aikas mojova naamankohotus voide on siula ;)

   Poista
  3. Tässä iässä on torjunta-aseet alkaa olla aika mojovia. Muu ei enää tehoo.

   Poista
 2. Pikkuneideille on somat sukat ja Rouvalle itselleen kaunis pitsihuivi. Herralle näyttäisi olevan keväinen kukkakimppu hienosti tuunatussa kirstussa. Tykkään kovasti tuosta kirstun väristä. Vaaleanpunainen sopisi hienosti leskieverstinnalle kevätkoltun väriksi. Kaupungin kerma häikäistyisi kerta heitolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koltun pitää olla niin hieno, ettei seurapiireillä ole valittamista ;) Täytyy lähteä kangaskauppaan, koska kirppareilta en ole mitään mieluisaa löytänyt.

   Poista
 3. Kaunis vaaleanpunainen kuukausi...ihanat sukat....ja tuo puuarkku on vallan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuarkusta tuli äklömakee ;), kuten Vanha herra asian ilmaisi.

   Poista
 4. Voi miten suloisia pikkusukkia! Kaunis tuo käännetty pitsireunus. (: Joskus se vaaleanpunainenkin on nättiä oikeassa paikassa, vaikka itsekään en sen ystävä oikein ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusuissa vaaleanpunainen menettelee, mutta olkoon nyt ripaus kirstussakin ja sukissa ja helmissä ja huivissa ja...

   Poista
  2. Hih, minustakin se sopii juuri ruusuihin, ja ehkä muutamaan muuhunkin kukkaan... ;)

   Poista
 5. Voi että, nyt jännittää, että millaisen kostyymin se evertinnan hattu saa seurakseen...!
  Pikkutyttyjen sukkareunukset näyttääkin hauskoilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kostyymin malli on suurinpiirtein mietittynä, mutta se kretonki... ei sais maksaa mitään ja hieno pitäis olla. Kaikkeen sitä ihminen rupee =)

   Poista
 6. Kyllä leskieverstinna on vimmatusti siellä tehnyt käsitöitä! Kaunis ja lämpimän näköinen huivi ja aivan ihanat sukat tyttösille. Kyllä venäläiset puvut ovat upeita. Eikö Vanha herra moittinut,kun tuunasit hänen rakasta koulutyötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha herra kohotteli kulmiaan, kun näki värin. Muuta se ei tuumannut. Kait se on niin tottunut?!

   Poista
 7. Kaunis väri arkussa. Vaikkei vaaaleanpunainen kuulukkaan lempiväreihini, niin tuo on kaunis. Mitä teet yleensä noille kauniille hajuvesipulloille? Niitä aina välillä kertyy, roskiinkaan ei raasksi heittää, mutta tuntuu hölmöltä kerätä tyhjiä pullojakaan kaiken muun roinan lisäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun hauvesipulloni on aina kummasti hävinneet pikkuneitien kauppaleikkeihin ;)

   Poista
 8. Ihana väri puuarkussa! Minusta olisi ollut ihanaa elellä tuota aikakautta kun olisi saanut pukeutua upeisiin mekkoihin ja kirmailla pitkin kartanoa jos sellainen olisi ollut.. minun tuurillani olisin varmaankin ollut sen kartanon piika, mutta mekot olivat heilläkin :)
  Tosin eihän siitä nyt niin kauaa ole kuin vielä runsaat puvut jamekot olivat muotia.. 100vuotta..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, sata vuotta sitten oli vielä semmoisia vetimiä, että huokaus pääsee, kun historiallisia valokuvia katselee. Me kyllä oltais oltu niin komeita kartanon piikoja mamselleilta perityissä vetimissämme, että tallirengit olisivat katselleet kaukaa ja miettineet, miten nuita edes uskaltaa puhutella ;)

   Poista
 9. Paljon vaaleanpunaista, hienoja töitä kaikki! :)

  VastaaPoista