18.3.2017

Pupuja pitkin seiniä


Kronasin vintiltä kevätkoristeet esille. Yhdestä lootasta löytyivät anopin peruja olevat keltaiset emaliastiat.

Yhdessä mukissa nököttää Vanhan herran pupujussi. Toinen muki on vielä ilman asukasta. Emalikannuun panin kirjavia tulppaaneja. Ämpärin täytin koivunrisuilla. Risut saivat oksilleen pari vuotta sitten kipsaamani munat.

Katso, miten hyvin romukaupasta hamstraamani amerikkalainen vauvavaaka passaa emaliastioideni kanssa!


Kevätkoristevarastossa oli myös iso vadillinen viime vuonna tekemiäni pyykkipoikapupusia. Niiden viimevuotiseen esillepanoon voit kurkata klikkaamalla tästä. Nyt pupuset olivat niin vikkeliä, että kerkisivät kriipiä omia aikojaan seinälle ripustamaani pajukranssiin. Siinähän kisaavat.


Pääsiäiseen on vielä kuukausi aikaa, mutta meillä meno on äitynyt nyt jo ihan mahdottomaksi. Vain narsissit ja suklaamunat puuttuvat.


Lauantaiterveisin

Vanha rouva21 kommenttia:

 1. Kauniit emaliastiat.Sulla on jo niin pääsiäisjuttuja että.Mutta,missäs on se mäyris ?

  VastaaPoista
 2. Meillä ei vielä muuten pääsiäistä, mutta olemme tehneet jo vertailevaa tutkimusta suklaamunien leluista. Lupasin tytölle, että jos Kinderistä tulee sormus, niin en osta tänä vuonna enää yhtään Kinderiä. Ja mikä sieltä tuli, tietenkin sormus, olen hyvin pettynyt. Tähän mennessä parhaat lelut ovat löytyneet Rölli-munista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oppikoulussa mun koulukaverilla oli sormessa uusi komea sormus, joss aoli punainen kivi. MInä tietysti hönkäisin oitis: "Jaa, sulla on tommonen munasormus". Kaveri katsoi vähän kieroon, koska kyseessä oli isoäidin aito perintösormus.

   Poista
 3. Itse kaivoin myös eilen pääsiäiskoristeet esille ja asettelin niitä tuonne pöydille....noita-akkakin pääsi ikkunaan...en siis minä vaan minun pääsiäisnoita-akka =D ;) =D Oikein ihanaa sunnuntai päivää teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita-akan voiskin tehdä portinpieleen. Olis heti vierailla selvä käsitys siitä, mihin ovat tulossa ;)

   Poista
 4. Tänään näin pajunkissoja. Kalenteri ja luonto eivät kulje sopusoinnussa. Sinä kuljet ilmiselvästi luonnon kiertokulun mukaan, etkä kalenterin. Kauniin keväisiä koristuksia olet viritellyt. Nuo keltaiset astiat saavat pilvisenkin päivän kirkkaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin tänään rantavitikossa etsimässä pajunkissoja. Yksikään kissa ei ollut uskaltautunut ulkosalle, vaan kaikki lymyilivät tiukoissa suojapuvuissaan. Sen sijaan aurinko oli niin kirkas ja korkealla - ihana ihana ihana!

   Poista
 5. No on pupu poikineen ja kaikkea muuta kivaa. (: Mullon "vaan" narsisseja, mutta ihania ne on nekin. Ja nuo pääsiäisvärithän nyt kuuluvat min lemppareihin, niin niitä on aina sisustuksessa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille ei voi ostaa narsisseja, koska Vanha herra kokee sen tuoksun liian päällekäyvänä =( Sen takia minä katselen niitä värinkaipuussani aina marketeissa.

   Poista
 6. En muistanutkaan tuota pyykkäripupujuttua - tosi kiva!
  On kyllä yhteensopivat kipot ja puntarit, lienevät saman aikakauden tuotoksia.
  Nyt kun tuo pääsiäinen antaa odotuttaa itseään, niin pitää kyllä lietsoa tulevaa ennakkoon, ettei se sitten vilahda ohi liian nopsaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lietso ja virvo oikein urakalla sen pikkumiehen kanssa - pikkuneidistä ei taida oikein vielä olla virpomiskaveriksi.

   Poista
 7. Nuo emaliastiat ovat ihania, meilläkin oli tuollaisia papalla...keräsin niihin mustikoita kairassa lehmänkello kaulassa että jos eksyin piti istua kannolle ja soitella kelloa...en eksynyt, mustikoita oli paljon! Teillä onkin jo kaikkea Pääsiäisjuttuja, meillä asuu yksi saamaton mumma, kortitkin vielä tekemättä!

  VastaaPoista
 8. Mä olen niin jo monta kertaa yrittänyt kommenttia sulle,mutta tää ei lähetä.En tiedä missä vika.

  VastaaPoista
 9. Kivoja emaliastioita. Hauska toi pupukranssi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emaliastioita ottaisin enemmänkin, jos Vanha herra ei aina rajoittaisi mun vapauksiani ;)

   Poista
 10. Hienoja aarteita olet taas löytänyt vintiltä. Emaliastiat sopii hyvin kevään ja pääsiäisen väriin :)

  VastaaPoista
 11. Mä rakastan emali-astioita ja nuo sinun emalit ovat täydellisiä pääsiäis-asetelmaasi.. Minuakin kovasti himoittaa laittaa pääsiäistä, mist'köhän moinen..? On vuosia kun ei hotsita ollenkaan ja sitten toisina vuosina sitä innostuu ihan kymppilasissa.. Mulla on sellaisia kipsipupuja joita olen liimaillut pyykkipoikiin - täytyypä kaivaa nekin esille ja laitaa hyppelemään meillekin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emaliastiani ovat anopin peruja 1950-luvun lopusta. Kävivät appivanhemmat olemassa Ruotsissa muutaman vuoden ja toivat tuliaisina keltavihreät emalit ja pikkuisen pojan, minun armaani ;)

   Poista