24.3.2015

Takatalvi mykisti pulmuset


Hain eilen rannasta ison kuorman koivunoksia (huomasin kaupungin miesten kaataneen viemäriputkivedon tieltä ison koivun, jonka rungon he olivat vieneet pois mutta jättäneet oksat risuineen päivineen jälkeensä).

Kieputtelin koivusta tuommoisen harottavan, pöllämystyneen kranssin. Mallasin sitä alahuonerakennuksen seinään, mutta se huusi jotain lisää. Naulasin viime pääsiäiseksi tekemäni pulmuskranssin pöllämystyneen keskelle ja jo vain se miellytti silmääni.

Tältä näytti pihamaa eilen iltapäivällä neljän korvilla. Vesi litisi, rännit lauloivat ja tilitantit sirkuttivat kilpaa pulmusteni kanssa.


Ja tältä näytti pihamaa tänään iltapäivällä neljän korvilla. Vesi ei litissyt, ränneistä roikkui pitkiä jääpuikkoja ja ne pulmuset...


Kuluneen vuorokauden aikana on satanut parikymmentä senttiä lunta. Lumentulo lakkasi vasta neljän hujakoilla, sopivasti työstäpalaajan iloksi. Pulmusia ei laulattanut, eikä minua huvittanut mennä aurinkotooliini istumaan:

 

Sydämistyneenä takatalven tepposista menin ja paistoin vadillisen joulutorttuja!
Ähäkutti.

Vanha rouva


5 kommenttia:

 1. Uppeita kransseja, ja nuo pulmuset on sulosia ko mitkä, mutta takatalvi on inhoittavaa. Onneks meillä satanut lumi suli tänään pois.
  Jaa että joulutorttuja, pääsiäiseksi, :))

  VastaaPoista
 2. Voi lintusia, valkoista peittoa saivat, mutta niin tuppaa maaliskuussa usein käydä.
  Mutta komiasti ovat päässeet framille, päätyseinäänkö oikein. Nuo rustiikkiset kranssit on kyllä mukavia kattella.
  Ähäkuttileipomukset passaavat hyvin koska vain - tuosta sen taas näki :)

  VastaaPoista
 3. No johan on, lunta, vettä, lunta,hhmm pulmuskranssilla kaikki hyvin, pieni tippa nokan päässä..

  VastaaPoista
 4. Kauhniita ransseja. Täälä ei haittaa, vaikka tulikin takatalvi, koska lunta on vielä paljon. Maistuuhan ne tortut aina.

  VastaaPoista
 5. Toivottavasti joulutortut säikäyttivät takatalven pois maisemista.

  VastaaPoista