31.3.2015

Hyvästi keltaiset laput!

Anopin koru osui silmiini, kun menin korulaatikolle ronaamaan. Epämääräisen soikea koru on keramiikkaa. Pinta on käsitelty mustanpuhuvaksi ja sateenkaarenväreissä aaltoilevaksi. Takana on neula, joten ilmeisesti koru on tarkoitettu rintarossiksi. En ole ikinä pitänyt korua kauluksessani, mutta nyt keksin sille käyttöä!

Anopin ristipistotaulu oli pahoin rähjääntynyt, mutta en ole hennonnut heittää sitä menemään. Niin se on pyörinyt milloin missäkin kaapinperukassa. Nyt annoin kehyksille uuden elämän (ristipistotyön panin vissiin jemmaan odottamaan uutta tulemista).

Seikkailin netissä ja hoksasin liitutaulutarraa myynnissä. Niin virtuaalikassa kilahti ja kusti polki postilaatikkoon kaksi metriä tarraa kera liitujen.

Leikkasin ja liimasin taululasin päälle tarraa. Somistin toisen reunan mummopöksyjen värisellä pitsikaitaleella. Sen päälle sommittelin mustasta puuvillapitsistä rusetin. Rusetin keskelle kiinnitin anopin korun.

Jotain puuttui. Mutta ei hätää, Vanhan herran perholootassa oli sulkia, mitä lie fasaani- ja helmikanapörriäisiä. Nyysin muutaman ja tökkäsin uuden ilmoitustauluni kulmaan:


Täytyy vielä keksiä paikka ilmoitustaululle. Semmoinen, mistä Vanha herrakin sen hoksaa. Nyt voin kirjoittaa sille vaihtuvia, mutta aina yhtä tyylikkäitä ilmoituksia. Keltaiset laput on tästä hetkestä lähtien julistettu pannaan tällä kartanolla!

Vanha rouva

9 kommenttia:

 1. Taas niin hyvä idea. Minunkin herrani tarttis tollasen ilmoitustaulun. Minun miniöistäni yksi on nauranut,kun ollaan lähdetty jonnekin ja mä kirjoittanut lapulle,että ota ruokaa kattilasta,joka on hellan kulmalla. Pakkohan se on kijoittaa,kun ei muuten ymmärrä. Miniän mielestä olen pilalle passannut herran ja hän ehdotti,että kuvataan hänelle syömisestä opetusvideo alkaen siitä,että otetaan laatikostosta lusikka ja se on tälläinen...:)

  VastaaPoista
 2. Ihana liitutaulu, oispa aikoinaa kansakoulussakin ollut taulut noin kommeita ni oppiminen ois ollu leikkiä.
  Oikein hyvää pääsiäistä

  VastaaPoista
 3. Olipa hieno teos jälleen, uskalsit siis mennä isännän aarrelaatikolle!!? Ihana sulat kuitenkin!

  VastaaPoista
 4. Kerrassaan hieno. Kyllä olet kekseliäs ♥

  VastaaPoista
 5. Johan mainion idean väsäilit Herrallesi, muistitaulu ja voihan siihen kirjoittaa lempeitä ajatulsiakin omasta armaastaan: esim
  hyvää huomenta punahilkka, miltäs maistruu ka kahvitilkka....
  Sori näkö on eriyyäin hyuono tänään silmälaseista hguolimatta, voi olla sssattuneita lauseita:((((

  VastaaPoista
 6. Hyvää pääsiäistä! Minullakin on liitutaulu oven pielessä muistuttamassa milloin mistäkin. Lähdenkin tästä nyt etsimään koristuksia sen reunalle inspiraatiosi innoittamana.

  VastaaPoista
 7. Juu, heippa vaan keltaiset! Ei tule ikävä, kun tätä katsoo!
  Ole varuillasi, ettei mies "ohjeita" lukiessaan vie sulkaa kerrallaan :)

  VastaaPoista
 8. Tuo taulu päihittää Post-it-tarralappuset 100-0!

  VastaaPoista
 9. Upea taulu.. Hyvää Pääsiäistä myös sinulle:)

  VastaaPoista