16.3.2015

Kaunis maailmannainen

 

Kysyin ystävältä: Kummanko haluat viiskymppislahjaksi, täytekakun vai ravintolapäivällisen? Hetkeäkään epäröimättä ja silmänkään värähtämättä ystävä vastasi: No kakun tietysti!

Tiesin heti, minkälaisen kakun ystävä saa. Puolipyöreän kakun sisälmys on itsepoimittua suomalaista puolukkaa täynnänsä - kermavaahdolla, rahkalla ja tomusokerilla lempeäksi aateloituna. Täytteen ja kuorrutuksen välissä on sokerikakkukupu, jonka maustoin ripauksella kanelia. Kakku sai päällensä venäläisen maitokuorrutteen (venäläistä kondensoitua maitoa, kermavaahtoa ja kreemijauhetta), josta tuli ilman minkäänlaista värilisäystä keltainen. Keltaisuutta korostaakseni ripottelin valmiin kakun päälle valkeata raesokeria.

Kakun koristelussa käytin sinisiä mustikoita ja sinikeltaisia kukkasia. Pestyt ruusut asettelin kakkuvadin reunalle ja suojasin niiden varret foliolla. Ruusut eivät ole syötäviä, vaikka syötävän kauniita ovatkin. Sen sijaan orvokit ovat syötäviä kukkasia - ihmeekseni löysin niitä kylän pikkukaupasta keskellä talvea. Pisteet kauppiaalle.

Kakun symboliikasta muutama sananen lienee paikallaan. Muoto olkoon maapallo, sillä ystävä on opiskelun ja työn takia matkustanut maapalloa ristiinrastiin, Amerikat ja Afrikat, Euroopat ja Aasiat. Puolukat ja mustikat kertovat ystävän kotimaasta, rakkaasta Suomesta. Kukkaset ovat kauniita kuin ystäväni. Sininen ja keltainen väri kakun päällä ja punainen väri kakun sisällä kertovat kielistä, jotka tuovat leivän ystäväni pöytään. Venäläinen kuorrute viittaa kansainvälisyyteen, joka on ystäväni kalleimpia arvoja.

Vanha rouva, kauniista maailmannaisestaan ylpeä
9 kommenttia:

 1. Upean näköinen kakku ja kuvailustasi päätellen myös erittäin herkullinen :-)

  VastaaPoista
 2. Oot sie kyllä mahtava leipuri, kakku on niin upea.
  saispa joskus maistaa.

  VastaaPoista
 3. Voi miten upea kakku ja nuo vertaukset, niitä rakastan, niistä syntyy kertomus ja elämä! Ystävälläsi on tosi hyvä ja välittävä ystävä!

  VastaaPoista
 4. Ihana kakku, herkullisen näköinen ja kauniisti olet koristellu. Kyllä ystäväsi on hyvin tietoinen siun tekemistä herkuista:)Maistus varmaan mulleki.

  VastaaPoista
 5. Hyvät hyssyrät,minä en ala. Minäkin täytän tässä kohta 50v....! En enempää... Minkähänmoisen kakun tälläinen rupsahtanut läskiakka saisi!?

  VastaaPoista
 6. Voi miten kaunis kakku ja ajatuksen kanssa tehty. Hyvin osasi ystäväsi valita, ihan varmasti tuo ravintolaruoan voittaa.♥

  VastaaPoista
 7. Ilo silmälle, niin on kaunis kakku - on varmaan ilo makunystyröillekin, en epäile yhtään. Ei kyllä moni kondiittorikaan saa tuollaista aikaan.
  (Sitten kun mullakin on synttärit (kuten useilla tuppaa kerran vuodessa olla... :) ) niin SAA laittaa kakun tännekin tulemaan :)

  VastaaPoista
 8. Viimesenpäälle kaunis kakku.. ja näyttää niin makoisalta, kunpa voisin leikata siitä siivun itselleni:)

  VastaaPoista
 9. Kakku on aivan mielettömän kaunis ja varmasti suussa sulava. <3

  VastaaPoista