7.3.2015

Mummutaudin oireita

 

Nyt se iski, se mummutauti. Ainakin jos on uskominen tohtorismiestä. Vanha herra saapui työreissultaan kotikartanolle, meni kammariin ja antoi siltä astumalta tuomionsa: Ei voi muuta sanua, kuin että sulla on karmeet vaihevuodet menossa. Mummutautia pukkaa...

Diagnoosin syy roikkuu kammarin seinällä. Värkkäsin ison kranssin kangaslootan pohjalla tyhjänpatteina maanneista pitsiverhoista, brodyyrihameenhelmasta sekä läikkien tuhrimista pitsiliinoista. Liimasin sinne ja tänne helmiä ja yhden kipsisen medaljongin, jonka Naapurinrouva antoi minulle lahjaksi.

Kranssista sukeutui tämmöinen yltiöromanttinen kukerrus. Mutta ei se kyllä minun mielestäni anna aihetta moiseen diagnoosiin. Vai antaako? Ei kai?

Vanha rouva


9 kommenttia:

 1. Ja pyh, Vanha Herra ei ymmärrä naisten romantiikasta yhtikäs mitään, leimaa vaan mummutaudiksi kaiken ihanan höpsötyksen.
  Mie tykkään pitsikranssistas, nii romanttinen ja ihana, kuin morsiammen kruunu, huntu viel ja morsein on tällingissä:)

  VastaaPoista
 2. No noi miehet, mitä ne tietää, mikä lie pappatauti heillä.
  Miusta tuo kranssi on niin kaunis, ja romanttinen, herkkä ja hempee.
  Siulla nuo liinat ja pitsit muuttuu vaikka miksi ihanuuksiksi.
  Oikein mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
 3. Jos romanttisuus on mummutautia niiiiin...paljon on mummutautisia naisia tämän maan kamaralla. Ei tuo ole mitään mummutautia...mitäs tautia se on jos ei kauniin päälle ymmärrä, Kivipellon isäntä kyllä kanssa aina katselee vinoon, jos jotain romanttista laittaa, ei kuulemma sovi sisustuksen tyyliin...

  VastaaPoista
 4. Oi miten söpö, no mummotauti on niin ovella, että olen jäävi sanomaan, kuuluuko mummotautiin. Mutta ihana on. <3

  VastaaPoista
 5. No eihän toki tommosta diagnoosia voi antaa noin ihanasta kranssista ,eikä varsinkaan Rouvasta. Vanhalla Herralla on nyt mennyt käsitykset sekaisin. Pikemminkin tuo kranssi kertoo kukkeasta nuoruudesta:)

  VastaaPoista
 6. Nyt kun ne on oikeesti jo ohi, vois ihan hyvin alkaa väsätä tuollaista. Aineksia ainakin löytyisi. Mikä sulla on tossa pohjana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjana on ainakin viisi vuotta sitten kiepauttamani pajukranssi, jonka päällystin pitsikaitaleella. Sitten vaan pitsiruuskkeita päälle niin maan mummomaisesti!

   Poista
 7. Mitäs se mummotauti nyt tuohon liittyy - jotakin mieslogiikkaa :D
  Yltiöromanttinen se on, lajissaan kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhan herran matematiikalla kaikki 50+ -naiset on mummoja ;) Ja paras mummo on kuulemma sen vaimomummo??!

   Poista