15.3.2015

Täydellistä potkimista

Merellä on täydellinen potkukelkkakeli! Lunta ei ole nimeksikään, vaan jää on peilikirkas.

Vanha herra otti potkurit esiin ja pakkasi verkkopunkat täyteen verkkojenkokemisvälineitä. Minä keitin termarin täyteen kahvia, voitelin voileivät ja kätkin aimopalaset mustikkapiirakkaa eväsrasiaan. Appelsiiniakin lohkoin mukaan, sillä minun mielestäni mikään ei voita kanelihunnun saaneita kylmiä appelsiiniviipaleita kirkkaalla jäälakeudella.

Jääpiikit kenkien pohjassa takasivat huikean menon. Kymmenessä minuutissa olimme potkineet itsemme kolmen kilometrin päähän kotirannasta, passelisti kalaverkkojen kokupaikalle. Voi sitä vauhdin hurmaa ja auringon kilotusta. Paremmasta ei väliä.

Sitten alkoi jännitys! Mitä suo Ahti verkonkokijan pyydykseen? Suoko mitään? Suoko paljon? Suoko vähän?

 

Siikoja, kuhia, ahvenia, mateita ja haukia. Niitä soi Ahti meille tällä kertaa. 


Potkuttelimme myötäisessä hissukseen kotirantaan. Sauna lämpisi sillä aikaa, kun perkasimme ja valmistelimme kalat sunnuntain herkkuhetkeä varten. Ahvenista tuli savukalaa ja siioista suolakalaa. Kuha pääsi pakastimeen. Made ja hauki lähtivät naapuriin.

Vanha rouva ja mustikkasuu


5 kommenttia:

 1. Ihana keli ja upea saalis, upea kuva jäisestä merenselästä ja ihana aurinko! On Teilläkin upeaa kevättä vaikka lämmin henki ei sinne asti ole vielä tullutkaan...kaikki aikanaan. Hyvät evää teit, makoista on niitä verkon noston jälkeen maistella auringonsäteiden helliessä. Melkoista haipakkaa kelkoilla päästelitte menemään!

  VastaaPoista
 2. Oi sentään luonnossa on iloinen meininki, piirasta ja kahvetta ja makoisa kalansaalis.
  Meilläki aurinko lekotti ja lämmitti nii sielun ko ruumiinki..:)

  VastaaPoista
 3. No, onpas Ahti ollut teille kovin suosiollinen, meilläpäin ei ole mitään asiaa enään mennä jäälle, jollei halua välttämättä kylmää kylpyä.
  Vai vauvahaalari, taidanpa kohteliaasti kieltäytyä, kun vaan tuommoista pientä räpellystä saan aikaiseksi.

  VastaaPoista
 4. No nyt on täällä isäntä muttusissaan ja kade, ei päässyt raukka kun kahdesti pilkille kun jäät jo heikkeni ja nyt ne on melkein sulaneet.
  Upeita nuo kuvat kalojen evistä, taidetta sanoisin.

  VastaaPoista
 5. Mahtisää, mahtisaalis! Meri tarjosi parastaan.

  VastaaPoista