3.4.2015

Keltaista ja vihreää

 

Vanhan herran vanhemmat viettivät nuoruudessaan muutaman vuoden Ruotsissa. Isä kävi töissä ja äiti hoiti kotia ja pientä poikaa. Siinä hommassa tarvittiin josjonkinlaista taloustarviketta. Noilta ajoilta, yli viidenkymmenen vuoden takaa, ovat peräisin huushollimme vaaleankeltaiset emaliastiat. Vihreäreunaisten astioiden pohjassa komeileva leima kertoo ruotsalaisesta alkuperästä.

Emaliastiat ovat oivia pääsiäiskoristuksia. Ämpärin täytän koivun ja sireenin oksilla. Vateihin istutan pääsiäiskukkasia ja rairuohoa. Hedelmät ja suklaamunat ovat myös omiaan vatien täytteeksi.

 

Juuri ennen pääsiäistä tein oivan löydön vanhojen tavaroitten kaupasta: ruotsalaisen emalimukin ja puolen litran vetoisen mittanekan. Siinä ne nyt komeilevat kaapin päällä, keittiön kukkoina.

Eivät taida appivanhemmat usko silmiään, kun katselevat pilven reunalta miniänrätkyn kotkotuksia. Että heidän vaatimattomattomat tarvekalunsa koristavat pojan huushollia vuoden suurimman juhlan aikaan!

Vanha rouva

4 kommenttia:

 1. Jostakin lapsuuden hämäristä nousee esiin muistoja tuollaisista astioista. Kukkasia mummo tuskin niihin laittoi. Kauniita ovat uusiokäytössä kukkien kera.

  VastaaPoista
 2. Hienot pääsiäiskoristuksesi ovat. Taas sellaisia,että Kyöpelinvuorelta vois noita lähteä vohkimisreissulle:D
  Ihanaa pääsiaisen aikaa sinulle hyvä ystäväni.

  VastaaPoista
 3. Jopas jopas...ihania emaliastioita ja tuo kaappi, jos et sitä tarvi niin laita se tulemaan meille! Melkoisen upea kokoelma on noita emaliastioita ja kaikki nuo ihanuusjutut niin kauniisti ole esille laittanut! Söpönen timanttihöyhen!

  VastaaPoista
 4. Vallan hienot ja sopivat astiat pääsiäiseen - sopivat itseasiassa kautta kevään ja kesän: luonnonkukille ym. mukavalle oivalliset. Mukava kun on useampi esine samaa sarjaa - hyvin on anoppi aikoinaan valinnut ja varmasti arvostaisi kaunista esillelaittoasi!

  VastaaPoista