19.3.2014

Onko omena ruusu?

Näin jossain netissä omenapiirakan, joka oli ruusattu omenaruusuilla. Laitoin idean talteen mustaan muistikirjaani toteutettavien leivonnaisten listalle.

Vanha herra toi tänään kaupasta kolme (3) kiloa omenoita kahden (2) hengen huusholliimme. Tarttis tehdä noille jotain ennen kuin nahistuuvat... herra vinkkasi ja maiskutteli suutaan. Onneksi muistin omenaruusut!

Kuorimaveitsi esiin ja terälehtien tekoon. Kieputtelin omenasuikaleista keskusmykerön ja painoin sen piirakan täytteeseen. Kokosin mykerön ympärille omenasuikaleita limittäin ja lomittain. Veistin kuoret pitkikiksi, uloimmiksi lehdiksi. Piirakkaan kului 2,5 omenaa.

Piirakan pohjana on Myllyn Parhaan pyöreä piirakkapohja makeaan leivontaan. Ohueksi kaulitun pohjan päälle kaadoin täytteen: 250 g rahkaa, 1 dl kermaa, 1 muna, 0,5 dl sokeria ja 2 tl vanilliinisokeria sekä sitruunan raastettu kuori. Paistoin omenaruusuilla ruusattua piirakkaa 200 asteessa alimmalla ritilällä vajaan puoli tuntia.

Omenaruusut onnistuivat yli odotusteni, niin mehevyytensä kuin ulkonäkönsäkin suhteen. Nyt vain pelottaa, kuinka monta kiloa ja mitä Vanha herra kantaa seuraavaksi kaupasta?

Vanha rouva

4 kommenttia:

 1. Oih,mikä omenapiirakka. taatusti hyvää ja ohje sellainen,että voisin uskaltaa kokeilla. Kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista
 2. Vanha herra toteuttaa vanhaa viisautta: tie miehen sydämeen käy vatsan kautta.

  VastaaPoista
 3. Mie en ala, lisää herkkuja näytille. Siun pitää laittaa oma leipomo pystyyn.
  mahtavia nuo omenaruusut.

  VastaaPoista
 4. On silmälle kaunis ja taatusti myös makuhermot kiittää.. kerrassaan upea sanon minä:)

  VastaaPoista