5.1.2014

Kalareikä ja horisko Joulupukki

 

Siaminlahti on vaihtunut Perämereksi ja palmupuut pajupuiksi, mutta matkaseura on tuplaantunut! Ja mikä hurmaava tuplaus! Pikkuihminen saapui uuden vuoden kunniaksi hoidattamaan itseään meille. Aamun sinisenä hetkenä potkuttelimme pojan kanssa Papan perään kokemaan verkkoja.

Kiltisti Pikkuihminen istui kelkassa, kun Pappa koki verkkoja. Sitten kun minä olen iso poika, saisinko minäkin ottaa kalaa reiästä? Pikkuihminen kyseli silmät suurina, kun jään alta nousi norssia, särkeä, siikaa ja kuhaa.


Kalareissun jälkeen alettiin valmistella illan juhlia: imuroitiin, kannettiin takkapuita, perattiin kalaa, nukuttiin päikkäreitä, sulatettiin suklaata, kuorittiin pottuja ja koristeltiin pöytää. Illansuussa Nuori pari saapui residenssiimme. Söimme Lapin ukon porokeittoa ja grillattua sitruunasiikaa pottuvoin kera.

Ruoan jälkeen kuului kummia koputuksia porstuasta ja kas kummaa, tonttu oli tuonut lahjoja. Hyvä, ettei Joulupukki tullut, kun minua se vähän jännittää! Pikkuihminen tuumasi lahjakoria ikkunasta tiirailleissaan. Kori kannettiin sisälle ja sitten päästiin avaamaan jälkitoimitettuja paketteja. Mistä kummasta Korvatunturilla oli tiedetty, että Pikkuihminen on vailla villahaalareita, Nuori rouva vintage-lasilautasia, Nuori herra valopalloja, Vanha herra amerikkalaista pannukakkusettiä ja Vanha rouva sitruunasuklaata ja Snore & Peace -uniteetä?

Lahjojen jälkeen päästiin syömään Pikkuihmisen hartaasti odottamaa suklaakakkua. Mutta kakun kanssa kävi vähän köpelösti, sillä Nukkumatti alkoi kuiskutella pienen herkkusuun korvaan.


Hätä ei ollut kummoinenkaan, sillä piankos sitä kakkua, pullaa ja pikkuleipiä pakettiin pyöräytetään. Pikkuihminen lähti ansaitulle yölevolle - samoin kuin ottomummulan väki.

Ihana päivä.

Vanha rouva

5 kommenttia:

 1. On teillä ollut ihana päivä pikkuihmisenne kanssa.
  Mei varamummotettavat on jo niin isoja etteivät enää tule,mutta mie käyn heillä. Mie oon muuten sitten ämmä,
  tämän nimen sain kun varamummotettava oli pieni poika hän huusi aina ämmä, ämmä,, kun näki miut ja siitä se nimi sitten jäi.
  Niin ja teillä jäätä, täällä Suomenlahti välkehtii vapaana.

  VastaaPoista
 2. Voi,voi, ei kyllä näytä Perämeri vetävän vertoa Siamin lahdelle. Seura kyllä näytti mukavalta. Juu,ihmetellä saa kuinka viisas se joulupukki on,kuinka ihmeessä kaiken tiedon hankkii.

  VastaaPoista
 3. Teillä on ollut kerrassaan ihana päivä pikkuihmisen kanssa ja alemman postauksen kuvia katselessa.. päättelen, että teidän matka on ollut huikean ihana:)

  VastaaPoista
 4. Meidän isäntä veti tänään 4,6 kilosen hauen virvelillä:)))

  VastaaPoista
 5. Täydellinen päivä kaikkine tykötarpeineen. Pohjoisen tontutkaan eivät ole vielä talviunilla :D

  VastaaPoista