Pohjaa varten tarvitset: 150 g taloussuklaata, 150 g voita, 4 munaa, 2 dl sokeria, 2,5 dl vehnäjauhoja, 1,5 tl leivinjauhetta. Sulata paloiteltu suklaa ja voi. Jäähdytä. Vatkaa munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Lisää suklaasula sekoitellen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 22-senttisessä vuoassa uunin alatasolla 175 asteessa n. 45 min. Kumoa jäähtyneenä ja jaa kolmeen osaan.
Täytekiisseliin tarvitset: 400 g pakastevadelmia, 1 dl vadelmamehua, 0,5 dl sokeria ja 1 rkl perunajauhoja. Keitä vadelmista, mehusta, sokerista ja perunajauhoista kiisseli. Jäähdytä.
Täytekermaan tulee 2 dl kuohukermaa, 2 tl sokeria ja 2 tl vaniljasokeria. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi.
Kokoa kakku. Kostuta kerrokset 2 dl vadelmamehua. Levitä kerrosten väliin ensin kiisseliä ja sen päälle kuohukermaa. Muista kostuttaa myös kansilevy. Laita kakun päälle paino ja kakku kylmään yön yli mehustumaan.
Kuorrutusta varten sulata 200 g taloussuklaata ja 1 dl kuohukermaa miedolla lämmöllä. Lisää voinokare kiiltoa antamaan. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille.
Minä koristelin kakun sulalla valkosuklaalla. Pursotin kakun päälle pitsiä. Lopusta suklaasta pursotin kuusipuita, joiden latvaan tuikkasin kultapallon. Annoin puiden jähmettyä jääkaapissa. Nostelin kovettuneet puut kakun reunoille.
Vanha rouva
Hauskan näköinen :)
VastaaPoistaVoi miten ihanan näköistä ja varmasti hyvääkin. Kauniit nuo valkosuklaasta tehdyt kuuset:). Ihanaa alkanutta uutta vuotta <3
VastaaPoistaKaunis ja makoisalta kuulostava kakku:)
VastaaPoistaEipä ihme, että pönttötonttu viihtyy teillä :D.
VastaaPoistavoi,voi ,kyllä teidän pitää muuttaa tännepäin asumaan,että mä pääsisin yhtämittaa sulle kylään. Mä voisin toimia koemaistajana kaikis herkuis.
VastaaPoistaVoe mahoton kun on komijan näkönen, ei oo ihime, että tonttu nappaa, tarttis kyllä kokeilla. Ja hienosti tursottelit noi kuviotkin, mää ennoo koskaan uskaltanu kokeilla nuita kuvioita, vaikka mieli on teheny, ehkäpä joku päivä! :)
VastaaPoista