25.10.2013

Viskikakku

Pullon pohjalla loiskui loraus skottilaista viskiä. Juoda sitä en saattanut, mutta kakkuun se kelpasi (Vanha herra kyllä olisi viskin lipittänyt, jos vain olisin luvan antanut, mutta enpä antanut! Pullo nimittäin oli minulle leipomistarkoituksia varten lentokentältä ostettu. Ähäkutti.).

 

Löysin netistä skottilaisen viskikakun ohjeen. Kokeillahan sitä piti. Maltoin jopa odottaa ne ohjeessa vaaditut pari päivää, kun kakku ässehtyi jääkaapissa vuokaansa ja tuorekelmuun pakattuna. Koristelin kakun norjalaisilla mokkapavuilla ja pehmeillä kultapalloilla.

Viskikakun tuoksu on huumaava ja maku suklaisen täyteläinen. Minä, joka en viskiä juo, voisin jopa väittää, että tämä on hyvää. Vanha herra, joka rakastaa vanhaa viskiä, tuumasi kakkua maistellessaan Voi pojat!

Vanha rouva

3 kommenttia:

  1. Oih! Jäin haaveilemaan kaksitoista vuotta vanhan Ballantinen pehmeätä makua suussani vuosikymmeniä sitten. Mieheni tuliaisia joltakin työmatkalta maailmalla. Sitä en olisi raskinut kakkuun kaataa.
    Kakkusi on tosi söötin näköinen taideteos.

    VastaaPoista
  2. Onpas herkullisen näköinen kakku.. kait palasen saan ottaa:)

    VastaaPoista
  3. kauniiksipa viskin taioit! Mahtoipa olla mielenkiintoinen makuelämys!

    VastaaPoista