12.10.2013

Kippo & kappo -kranssi

Kävimme Vanhan herran kanssa metsästämässä suppilovahveroita. Evästauolla katselin Kainuun siintäviä vuoria - ja tienviereen teilattuja kuusenraatoja. Napsin metsäautotien varteen viskatuista kuusenoksista havuja kotiintuomisiksi. Yksi tien pieleen viskottu männynlatvakin pääsi peräkontissa meidän kartanollemme. Kiitos vaan omistajalle, kuka ikinä lieneekään.

Kotona sidoin kuusenhavuista kranssin aikaisemmin tekemääni pajurenkulaan. Mallasin uuden kranssini ulkoseinään männyn kaveriksi. Männyn muuten pystytin joulukuusenjalkaan, joka oli juuri passelin painava pitämään pajukoria paikallaan.

Aikani kun kolusin aarrelaatikoitani, löysin kuin löysinkin anopin peruja olevat mokkakupit. Olin jo ollut aikeissa kantaa kipot ja kapot kirpparille, mutta onneksi tulin toisiin aatoksiin. Nyt kaksi kuppia pääsi keikkumaan keskelle havukranssia. Aika hauskat, vai mitä sanot?

Vanha rouva


5 kommenttia:

 1. Onpa sitä taas puuhailtu kaikenlaista. Siis aivan hurmaavat nuo mokkakupit havun kanssa! Ihanaa, kun on noita aarrelaatikoita kaiveltavana. Kekseliästä myös tuo humalan käyttö koristeluun.

  VastaaPoista
 2. no jopas oot taas keksiny, ihanan näköstä ja miten sää aina bongaatkin kaikkee! Toisen roska on toisen aarre! Kaunista käden jälkeä!!! On ollu niin kiirus muka ettei täsä oo kerenny ees pampuloimaan.... Tuulista sunnuntaita täältä "Etelä-Suomesta" sinne pohjoiseen :)

  VastaaPoista
 3. Todella kauniit kupit ja oivallinen keksintö laittaa ne kranssin keskelle.
  Kiitos pottukakko ohjeesta, sitä tulee varmasti tehtyä ja siitä taas tulikin mieleeni pottupuuro:)

  VastaaPoista
 4. Niin ihastuttava kranssi juuri noiden kuppien ansiosta.

  VastaaPoista
 5. Kerrassaan upea kranssi ja nuo kupit siinä ovat niin kauniita:)

  VastaaPoista