9.9.2024

Musta maistuu


Tässä on pullean täydellinen munakoiso. Tein siitä pihvejä, mutta jostain syystä niistä tuli täysin näkymättömiä, mutta ilmeisen maistuvaisia. 

  

Metsä on nyt täynnä mustarouskuja. Mustarouskusalaatti on hyvää hapanleivän päällä. Varsinkin kun siihen sekoittaa tujakan annoksen valkosipulimurskaa.

 

Tässä on mustia beluga-linssejä, joista tuli keitettyinä mustanpuhuvanruskeaa linssisalaattia. Mustat möntit salaatin seassa ovat tummia viinirypäleitä (jotka ovat mustia) ja vaaleammat möntit ovat mustia oliiveja (jotka ovat ruskeita).


Mustamakkara ja beluga-salaatti. Olen kasvanut mustamakkaran voimalla ja sangen voimakkkaaksi varttunut. Elämä ilman mustaamakkaraa  ei ole elämää.


Elämä ilman lakritsia ei ole tarpeeksi mustaa. Elämä ilman salmiakkia (joka on näkymätöntä) ei ole tarpeeksi mustaa. Kaksi ehdotonta herkkua lapsuudessa, aikuisuudessa ja vanhuudessa. Elämä ilman mustia herkkuja ei ole elämää.


Kaupan lakritsi/salmiakkisuklaalevyjä hiplatessani sain huikean ajatuksen. Päätin tehdä herkkujen herkkua. Leivoin tummasta suklaasta muffinseja. Niiden päälle liruttelin paksua lakritsikastiketta. Kastikkeen päälle laittelin lakritsikukkasia ja suklaalla päällystettyjä lakritsipalloja. Voi että...


Tämä MUSTA juttu on vastaukseni Repolaisen värihaasteeseen (KLIK). Aikaisemmin olen ollut keltainen, vihreä, sininen, punainen, ruskea, sateenkaarenvärinen, valkoinen ja violetti. Värini löytyvät Ihastus-kategoriasta. 

Vanha rouva

13 kommenttia:

  1. Mustan Buffet-pöytä nautittavaksi kaikilla aisteilla... kiitos!
    Belugalinssit menivät nyt etsintään....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovin oli yksipuoliset värit tässä buffetissa ;)

      Poista
  2. Tuo näkymättömyys vähän hämmensi. Oliko se vain haave, vai oliko joku jo syönyt ne?
    Minulla on paljon mustia vaatteita, mutta mustista karkeista en hirveästi tykkää. Lakritsi vielä menee, mutta mieluummin niin, että on suklaakuorrutus (valkoinen) ;D .
    Nyt selvisi sekin, miksi meidän kissat kyttäävät nurmikon laidassa tuntikausia. Kuuntelevat ilmeisesti kuorsausta ja odottavat heräämistä.

    VastaaPoista
  3. Selkeät ja ihanat mustat! Muffinseja jäin kuolaamaan. Minä niin tykkään näistä värihaasteista!!! Arvaatko, mitä väriä odotan? Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidan tietää sun värin ;)

      Poista
    2. Kaksi vaihtoehtoa, joista toinen vahvempi... ;)

      Poista
    3. Tuo on se toinen niistä, mutta odotan ehkä enemmän sitä toista... ;)

      Poista
  4. Munakoiso on minun suurta herkkuani. Söin sitä Turkissa melkein joka päivä. Mustanmakkaran ja lakritsi jätän toissille, eivät kuulu minun herkkuvalikoimiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä syön mielelläni sinun mustamakkarasi ja lakritsisi, mutta taidan ronkkia vähän munakoisoasikin ;)

      Poista
  5. olipa hupaisa musta kertomus kaikesta hyvästa varsinkin mustamakkara ja lakeri maistuu

    VastaaPoista