28.9.2015

Vaivaisrimpsu ja risuhässäkkä

Tein risuhässäkän ajopuista ja vaivaiskoivun oksista, joita keräsin kesän Tenon reissulla (KLIK). Vanha herra ruuvasi järeimmät puut isoksi ympyräksi. Päälle ladoin ohuempia oksia ja sidoin ne rautalangalla ympyrään. Sitten seurasi työläin vaihe. Katkoin tunturista keräämiäni vaivaiskoivun oksia tulitikun mittaisiksi pätkiksi. Pätkät kieputtelin ohuella rautalangalla pitkiksi rimpsuiksi. Rimpsut kiedoin ajopuuympyrään.

Tällä hässäkällä on kokoa ja painoa. Se painaa niin paljon, että ulkoseinään kiinnittäminen vie kolme jytyä rautanaulaa. Sen halkaisija on toista metriä. Vakuudeksi laitan kaksi kuvaa: lähikuva vaivaisrimsuista ja kaukokuva, jossa mittatikkuna on Vanhan herran käsi.

Vanha rouva

 

11 kommenttia:

 1. Hopsan, no onpa painava!
  Risuhässäkkäsi on myös upea:)

  VastaaPoista
 2. Aikamoinen risuhässäkkä sulla onkin. Meillä on tosi hankalaa mitään kiinnittää ulkoseinään,kun on puulaudoitus.

  VastaaPoista
 3. Siis todella massiivinen on, kyllä on vissisti nauloilla virkaa! Komia, just sopivan krouvi munkin makuuni :)

  VastaaPoista
 4. Hei, ootpa sie raahannu jostain ison kelon ja tykötaepeita, mie en nää lukee siun tekstiä jo on nii vaalee, kuvia pystyn jotenki hahmottamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä muutin tekstin mustaksi, auttaako yhtään?

   Poista
  2. Kyllä kiitos, musta teksti on parempi lukea. Sitä vaan, et tykkään myös vähän yrittää lukea...

   Poista
 5. On kaunis, tykkään rouheista asioista, kävyistä, puusta, lankkuypöydistä ja tämä sopii jetsulleen minun makuun. Kivaa viikkoa <3

  VastaaPoista
 6. En ala, aina siulla on noita ihania ajopuita joista voi tehdä vaikka ja mitä niinkuin nyt tuon mahtavan kranssin, miulla on vaan keppejä eikä niistä saa mitää tollasta nyyh olen kade olen...
  Ihanaa loppuviikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä ole kade, älä! Sulla on keltaisia olkikukkia ja itevärjättyjä lankoja kilotolkulla. Mullei oo kumpiakaan ;) Ihanasta viikonlopusta lisää ensi viikolla ;)

   Poista