15.9.2015

Kakkulapiolle töitä


Raparperit piti saada säilöön. Pakastin ja tein hilloketta, mutta vielä vaan jäi varsia käyttämättä. Niin minä sitten hoksasin tehdä raparperi-juustokaakkua.

Käytin pohjaan Myllyn parhaan pyöreää piirakkataikinaa makeaan leivontaan. Kaulin pohjan ohueksi ja vuorasin sillä irtopohjavuoan pohjan ja reunat.

Täyteeseen tulee 3 munaa, 2 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria, 1/2 sitruunan menu ja koko sitruunan raastettu kuori, 750 g maitorahkaa ja 5 rkl vaniljakreemijauhetta. Kaikki sekaisin ja vuokaan. Sitten annetaan paistua 200 asteessa uunin alimmalla tasolla puolisen tuntia.

Otin vuoan uunista ja peitin pinnan raparperipaloilla. Päälle ripottelin muutaman ruokalusikallisen fariinisokeria. Jatkoin kakun paistamista vielä reilun puoli tuntia.

Annoin kakun ässehtyä viileässä seuraavaan päivään, vaikka se tarkoittikin Vanhan herran hätistelemistä. Raukka taisi nukkuakin kakkulapio kaverinaan.

Seuraavan päivänä lopsautin kakun vuoasta ja koristelin. Kakun sisältä paljastui tämä:


Tuhdin rahkainen ja raikkaan sitruunainen sisusta, johon kirpakanmakea raparperipäällys toi pikkuisen potkua. Nyt pääsi Vanha herrakin käyttämään kakkulapiotaan - ja käyttikin sitten aika ahkerasti.

Vanha rouva



4 kommenttia:

  1. Jokos Vanha Herra tuli kalasta? Ja saalistakin tuli varmaan :D Ihana vastaanotto, kakkuakin sai viimein Herra ja suupielet varmasti iloon kääntyi!

    VastaaPoista
  2. Siellä raparperiä, meillä omppupiirakkaa ja molemmissa huusholleissa ukot pyyhkii huuliaan ja myhäilee tyytyväisenä.

    VastaaPoista
  3. Kyllä mä olisin voinut kakun syödä ennenkuin vanha herra ennättää kotiiin. Lurps!

    VastaaPoista
  4. Kyllä tosiaan, valmis piirakkapohja ON hyvä asia :)
    Täyte vaikuttaa varsin kuohkealta - onhan siitä materiaaliakin tosin, eli maukasta on ihan vissisti. Pitää muistaa tuo ensi kerralla kun tekotarve iskee.

    VastaaPoista