26.7.2015

Vanhan herran harras toive

Tänä vuonna pionit ovat ilahduttaneet meitä jo kolme viikkoa - kiitos viileän ja pilvisen sään.


Kun 1920-luvun puutarhaamme alettiin uudistaa, Vanhalla herralla oli yksi ainoa harras toive: Saanhan minä pioneja? Hän muistaa lapsuudestaan saunan ikkunan alla kukkineen valtavan pionipenkin, jonka punaiset ja valkoiset kukat nuokkuivat raskaina melkein maahan asti.

Isonjaon myllerryksessä talon perilliset veivät kotitontilta marjapensaista lähtien kaiken irti lähtevän - mukaan lukien pionit - eikä talon lunastaneelle sukuhaaralle jäänyt muuta kuin koivu- ja pihlajavanhuksia ja yksi mammuttikuusi. Surullista sukutarinaa.

Halusin ilahduttaa miestä ja aloin hommata pionivauvoja. Moukan tuurillani tulin istuttaneeksi ne ilmeisesti oikein, sillä heti ensimmäisenä vuonna ne alkoivat kukkia (paitsi yksi keltainen jukuripää, joka vielä neljäntenäkin vuonna miettii elämäntehtävänsä syvintä olemusta eikä suostu kasvattamaan muuta kuin ison lehtipuskan).


  

 


Minä en tiedä, ketä nämä pionit ovat tieteelliseltä nimeltään. Kukkia? Kauniita kukkia? 

Vanha rouva kera ihastuksesta huokailevan herransa

5 kommenttia:

 1. Meillä taitaa olla Vanhan Herran kanssa samanlaiset lapsuusmuistot pioneista, ihania ne ovat, kuningattaria, ne jäävät mieleen niin kauneutensa kuin ihanan tuoksunsa vuoksi! Upeasti kukkivat ja pitkään! Eikö teillä ikinä sada? Meillä taas Esteri antejaan jakelee... Upean penkin isännän iloksi olet tehnyt!

  Nuo isot jaot tekevät tärkeiksi asiat ja tavarat joista aiemmin ei niin oltu kiinnostuneita...pensaat, puskat ja jopa vanhat lakanat kelpaavat! ...ja niistä joskus taistellaankin, no ei ihan verissäpäin, mutta melkein!

  Edelliseen postaukseen: onpa upea puutarha missä kävitte...tarhan siisteys on kyllä tosi tärkeä asia ja upea valikoima!

  VastaaPoista
 2. Voi luoja miten uppeita pioneita, aivan mahtavia. kelpaa siun herras noita ihhailla.

  VastaaPoista
 3. Minäkin huokailen ihastuksesta, niin kauniita ovat:)

  VastaaPoista
 4. Kyllä on kannattanut toteuttaa Vanhan herran toive, niin upeita pioneita!

  VastaaPoista
 5. Mukava tarina, kyllä sun vanhalla herralla oli hieno toive :)
  Mulla on tuo tumma pinkki Karl Rosenfield ja sitten mulla vaalea pinkki Sarah Bernhardt - ihastuksissa olen edelleenkin näihin :)

  VastaaPoista