23.7.2015

Kossia herroilleTämmöisen kossin Vanha herra toi eilen ehtoolla verkoilta kotikartanolle. Painoa kossilla oli neljä kiloa.

Kalalauta kehiin ja fileveitsi sekä kalapiikki esiin. Kala kahtia ja palasiksi.

Nakkasin pään ja ruodon nurmikolla. Tarkoiteuksenani oli pestä ruoto päineen ja keittää siitä kalapotut.

Mutta kossilla oli toinenkin ottaja:


 

Ennen kuin kerkisin kissaa sanoa, oli tomera siilipoika saaliin kimpussa. Mistä se ilmestyi? Koko kesänä ei siiliä ole näkynyt kartanolla ja nyt se lampsi rohkeasti kossin luokse. Asettui oikein makaamaan ruodon päälle, jotten vaan menisi herkkua häneltä kaappaamaan. En kaapannut, vaan huvittuneena seurasin sivusta, kun pikkuinen piikkipallo ahmimalla ahmi punaista lohikalaa.

 

Tein lohifileistä medaljonkeja. Pakastin ne vastaisuuden varalle. Häntäpaloista tein lohisoppaa. Muuten soppa on tavallinen kalasoppa (oikeaa voita ja kermaa, nam), mutta ripottelin siihen teelusikallisen kurkumaa. Kipaisin kasvimaalta koristeeksi korianteria, tilliä ja herneenkukan. Olisitpa nähnyt Vanhan herran kauhunsekaisen ilmeen, kun kattilasta paljastui KELTAINEN KALASOPPA!

Että nyt on sitten ruokittu kaikki kalanhimoiset tällä kartanolla.

Vanha rouva


4 kommenttia:

 1. Upea kala, kaikille riitti herkkua, maukkaan näköinen keitto ja keltainenkin vielä! En ihmettele Vanhan Herran yllättynyttä ilmettä laisinkaan! Vanha Herra osaa kalastaa!

  Vai siili tuli vieraaksi aterialle...mukava vieras kuitenkin! Ihanasti pionisi kukkivat!

  VastaaPoista
 2. Melkoisia vonkaleita teidän vesistä Vanha Herra onnistuu pyydystämään! Taisi olla siilin herkkua, kun noin rohkeasti tuli syömään :-)

  VastaaPoista
 3. Jaaha tää on taas näitä puolisolta kielettyjä juttuja, tai jos näyttäskii ni alkaskohan auto valmistuu ennätysajassa. :) uppee kala miustakii

  VastaaPoista
 4. Hyvänen aika, kylläpä on ahti suonut antejaan :)
  Siiliherra (?) on mainio pihapiirin vierailija.

  VastaaPoista