2.7.2015

Komea porsas

Heinäkuun ensimmäisen päivän iltana istuin omassa rauhassani puutarhassa ja luin akkainlehteä. Portilta alkoi kuulua rallatusta. Vanha herra lompsi rannasta kotikartanolle mahdoton pyrstö kainalon alta lerpottaen:

 

Kasikymppisiin verkkoihin oli jäänyt nokkastaan kiinni aito ja oikea PORSAS. Sillä nimellä rantojemme kalamiehet kutsuvat punalihaista ja kirkassuomuista lohenjötikkää. Tämä tapaus painoi 14,68 kg.

Perkasimme, pesimme ja paloittelimme. Kaksi ystävää, yksi naapuri ja appiukko saivat omat palansa. Osan Suuri kalastajani suolasi graaviloheksi, osasta keitin tänään lohipotut ja loput veistelin lohimedaljongeiksi pakkaseen.

Vanha rouva,
jonka jalka pääsi toimittamaan mittatikun virkaa


7 kommenttia:

 1. Onpa aikamoinen lohivonkale ja taatusti makoisaa:)

  VastaaPoista
 2. No nii, ei tuommosia kaloja olekkaan. Tää pittää ukolta salata muute alkaa taas kateuksissaa virveleitä ja onkia ehtimään.
  Oikast tuo on ihan mahtava lohi.

  VastaaPoista
 3. Vanha herra näkyy olevan melkoinen kalastaja! Naurattaa tuo alin kuva, jossa saat varvaspusun lohelta :-)

  VastaaPoista
 4. Onpa komea possu! Isompi kuin vävyn härnäämällä saatu pohjoisen joelta (11,6 kg), siinä riittää särvintä! Komea kala! Upea alahuulen koukku!

  VastaaPoista
 5. Soon iso Moro ja hehtaari onnittelut saaliin johdpsta. ( hiisi ku kirjotin ihan päin ja jouduin purkamaan), siul on nii vaalee tekstin väri, etten erota suurentamisest huolimatta. Elä sie piittaa kirjotus virheistäni, kai teksti on miul täs lukusessa, päässäni....vaik sanat tullee väärin koneelle...

  VastaaPoista
 6. Kauniit kesäkynnetkin...

  VastaaPoista
 7. Jaa, tuollaisia possuja teillä. Ei huono. Hyvä mitta ;)

  VastaaPoista