Tässä kesäinen mansikkakakku. Pakkohan sitä oli tehdä, kun torilta löytyivät kesän ensimmäiset kotimaiset mansikat.
Pohjana keksimuru ja hedelmäpiltti ripauksella kanelia.
Täytteeseen vatkasin 4 desiä kermaa, ison purkin mansikkarahkaa ja desin tomusokeria. Sulatin kuumaan sitruunamehuun 6 liotettua liivatelehteä. Kaadoin täytteen kakkupohjalle ja annoin hyytyä jääkaapissa yön yli.
Koristelun kanssa meinasi tulla tenkkapoo. Mutta onneksi hoksasin, että pihamaalla kukkii parhaillaan koristemansikka. Sitä siis kakun päälle herkäksi koristukseksi pesun ja kuivauksen jälkeen.
Kakusta tuli oikein raikas, kiitos sitruunan.
Vanha rouva
Nam,nam. Mä maistelen ison,ison palan tuota kakkua!
VastaaPoistaUpea kakku ihanalla Valencian lautasella!
VastaaPoistaNo nii ja taas siellä on leivottu ihanaa kakkua, tuon syö vaikka silmillään, nam nam ja maiskis, hyvää oli :)
VastaaPoistaJos teillä mies värjää mustikoilla niin meillä moottoriöljyllä, nuo miehet nuo miehet.
Voisitko olla kondiittori, voisit.
VastaaPoistaIhana tuo Valencia-lautanenkin.
Ihana kakku, varmaan sulaa suussa! Olet kyllä melkoinen kakkumestari!
VastaaPoista