7.9.2014

Omppupoikanen työssään

Omppuampparit ovat tykästyneet Huvitus-omenaamme ikihyvikseen. Ne istuksivat pulleiden omenoiden poskilla ja kaivavat reikiä ylös ja alas. Murkut seuraavat perässä. Ihmekös tuo, sillä omenat ovat läpikuultavan mehukkaita ja makeita. Minulla on kuitenkin eri käsitys siitä, kenelle omenoita kasvatetaan. Ei omppuamppareille, vaan...


...raidalliselle omppupoikaselle. Pikkuihminen on niin innoissaan omenanpoiminnasta, että ihan hyppelehtii ja pommelehtii. Omenanpoiminta on hyvin, hyvin suuri taitolaji, sillä siihen tarvitaan papan TIKAPUITA. Niille on lupa kiivetä, jos pappa on mukana turvallisuuspäällikkönä. 

 

Omppupoikanen keräsi kaksi korillista omenoita (kolmas korillinen omenoita on jo syöty sellaisenaan). Yksi korillinen lähti Nuoren perheen kotiin ja toinen päätyi papan mehumaijaan. Ai että tuli makoisaa omenamehua. Mehuomenien lopuista keitin vispipuuroa ja se se vasta Pikkuihmisen mieleen onkin.


Pyhäpäivän terveisin Vanha rouva

3 kommenttia:

 1. On siulla reipas ompun poimia, ilosessa haalarissaan.
  Tuossako sie kiikkustuolissa istut ja omppuja nautit, ko näyttää nii kutsuvalta paikalta just istuskeluun ja nautiskeluun.
  Miekii just omppupiirakan paistoin, ja paksua vanilija kastiketta, nam.
  Oikein iloista tätä päivää.

  VastaaPoista
 2. Ihania omppuja kerättäväksi eri tarkoituksiin. Aurinkoinen päivä kaikenlaisiin huvituksiin.

  VastaaPoista
 3. Ihania punaposkisia omenia ja ihana omenanpomijakin sulla. Ha haa,sinäkin keitit omenanmenhusta vispipuuroa. Katsos minäkin keitän ja mustikoista ja jotkut luulee,että vain puolukoista voi keittää vispipuuroa!

  VastaaPoista