23.9.2014

Historianpalasia


Tässä historianpalasia: lattian alta löytyneitä sanomalehtiä, seinistä revittyjä tapettikerroksia, ikkunankarmien fyllinkinä käytettyjä aikakauslehtiä, sekalaisia kuitteja, todistuksia, joulukalentereita ja postikortteja.


Kolme vuotta olen odottanut sitä oikeaa hetkeä, että teen näistä taloremontin yhteydessä piiloistaan esiin putkahtaneista historianpalasista jotain. Viikonloppuna oli se hetki.


Nyt ovat Lenin ja joulu, aseenkantolupa ja rakkausviesti rinta rinnan saunakammarin seinällä. Ne kertovat, että tässä talossa on asuttu vuodesta 1927. Ja kuin varmemmaksi vakuudeksi seisoo taulujen alla talon papan puusepänarkku. Arkun sisältöä on tarvittu, kun pappa on suunnitellut ja käsin viestänyt talomme ovia ja ovenkarmeja nuorikkoaan varten.


Seuraavaksi ideaa ja inspiraatiota odottavat toisenlaiset historianpalaset. Jemmassa on vielä iso laatikollinen peltisiä rasioita, nappeja, koruja, lasisia pikkupulloja ja hopealusikoita. Yksi risa nallekin odottaa uutta tulemistaan. Ans kattoo ny!

Vanha rouva

5 kommenttia:

 1. Voihan vitalis, ku upeet työt oot laittanu seinälle, sopii nii pirskatin hyvin tuohon valkoiselle seinälle, mustat kapeat kehykset ja mustavalkoraitamattoki viel kukkuraksi ja arkun päällä punainen maitokannu? antaa värikkään säväyksen, kaunista ja muistoihin voi sulautua, kun katselee ympärilleen.
  Edellisen postauksen kukkaset on kommeita, miun tul mieleen vanilijan kukka siit sarjan ensimmäisest kukkasest,ei kai kuiteska ollu, mut ihania kesäkukkia viel saahaan katsella.Otapa ne kaunokaiset talteen ja kokkeile heitä hiuslakalla suihkutella tms. jos jäävät kesäiseen loistoonsa, kuivuvat kauniiksi.
  Hip heijaa mukavia olotiloja koko poppoolle:))

  VastaaPoista
 2. Jotta Lenin ja joulu, tuolloin oli vielä aatteet korkialla nyt ne on vaan muistoina seinällä,mutta upiasti sie olet nuo kasannut.
  Se tuli sitten oikia syksy ja ryminällä tulikin. Oikein mukavaa rymisevää syksyä:))

  VastaaPoista
 3. Oikeata historian havinaa seinillä ja muistoja menneestä sukupolvesta. Tuo upea arkku on sitten pisteenä i:n päälle.

  VastaaPoista
 4. Hienon nurkkauksen olet väsännyt, kollaasit pisteenä iin päällä!

  VastaaPoista
 5. Ja taas olet keksinyt uusia juttuja! Mä aina ihmettelen,kuinka kaikki ideat tulee sun luo!

  VastaaPoista