16.9.2013

Munakoisoa ja saslikvartaita

Баклажаны, консервированные с перцами
Säilötyt munakoisot paprikan kera

Limpsoin tämän reseptin venäläisestä ruokalehdestä talteen kauan, kauan sitten. Nyt löysin sen reseptivihkostani osastosta Voi jospa joskus saisin aikaiseksi! No, nyt sain vihdoin aikaiseksi:

1, 5 kg napakoita munakoisoja
1,5 kg erivärisiä paprikoita
2 chilipaprikaa
6 valkosipulinkynttä
2 rkl kuivattua oreganoa
300 g suolaa
5 dl valkoviinietikkaa
3 dl ruokaöljyä

Huuhdo kasvikset. Leikkaa munakoisot kolikoiksi. Poista paprikoista siemenet ja leikkaa ne suikaleiksi. Laita munakoisot kulhoon ja suolaa joka puolelta puolella suolamäärällä. Pane paino päälle ja anna vetäytyä 1,5 tuntia. Tee samoin paprikoille. Purista 1,5 tunnin päästä vesi pois munakoisoista ja paprikoista. Laita kasvikset takaisin omiin kulhoihinsa ja kaada päälle valkoviinietikka. Anna seisoa painon alla taas 1,5 tuntia. Purista taas neste pois. Sekoita munakoisot ja paprikat. Poista chileistä siemenet ja leikkaa renkaiksi. Kuori valkosipulit ja leikkaa kolikoiksi. Lisää kaikki mausteet munakoiso-paprika-seokseen. Kaada lopuksi öljy kasvisten päälle. Sekoita hyvin. Laita kasvikset lasipurkkiin ja purkki jääkaappiin ässehtymään vähintään pariksi päivää. Salaatti maistuu suolaisen kirpakalta ja sopii hyvin esim. saslikin seuraksi.

Alemmassa kuvassa on chilimarinadissa uitettuja kalkkunapaloja, jotka on tuikattu herkkusienten, minitomaattien ja sipulilohkojen kanssa ihka-aitoihin CCCP-valmisteisiin saslikvartaisiin juuri ennen grilliin menoa.

Ostin ruostumattomasta teräksestä valmistetut vartaat tiskin alta pienestä valkovenäläisestä kyläkaupasta liki kolmekymmentä vuotta sitten. Homma toimi niin, että vartaita ei näkynyt tiskillä. Kysyin kuitenkin niiden perään samalla, kun ostin iki-ihania leivosvuokia, joita juuri oli saapunut kuorma-autonlavallinen kaupan pihaan. Myyjätär tuumasi niitä ehkä mahdollisesti joskus löytyvän. Seuraavan Suomen keikan jälkeen myyjättären luomet hohtivat helmiäissinistä ja minä olin onnellinen saslikvartaiden omistaja!

Sinua tervehtii neuvostomuistojen tuudittama Vanha rouva

1 kommentti: