18.9.2013

Maakuntamatkalla
Pari viikkoa sitten Nuori rouva ja Pikkuihminen noukkivat minut kyytiin ja kuskasivat maakuntamatkalle Luohualle. Visiittimme kohteena oli Pökkylän Punanen Tupa.

Vierailimme kauniissa maalaismaisemissa edellisen kerran, kun Pikkuihminen oli vain ihana aavistus äitinsä huomassa - eli likipitäen kolme vuotta sitten. Nyt tuo pienenpieni aavistus on ISO POIKA!


Punanen tupa on idyllinen sisustuskauppa täynnänsä romanttisia, antiikkisia, hauskoja, käteviä ja tuikitarpeellisia ja ehkä vähän hupsujakin sisustustavaroita. Sen lisäksi Tuvan suojissa on lankakerä poikineen (oih ja voih!) ja kangaspakka serkkuineen (iik ja aah!). Siis täydellinen surmanloukku naisihmisille, jotka rakastavat kauniita ja viehkoja rakennuspalikoita elämänsä sulostuttajiksi. Tupaa emännöin mitä ehtoisin emäntä, jolla on nauru herkässä ja hymy silmäkulmissa. Eikä isännässäkään kyllä mitään vikaa ole ;)

Tuvasta lähti matkaamme aivan ehdottoman välttämätön puoliympyrän mallinen sisustusikkuna. Kulmiaan kohotellen Vanha herra sen naulasi olohuoneen seinään ja tajusi kerrankin pitää suunsa supussa. Lisäksi matkamme lähti kassikaupalla villa- ja pellavalankoja. Pikkuihmiselle on tulossa keltainen mörkötakki ja itselleni musta, muodot armahtava hurtuuki.

Punasen tuvan puutarha antoi ajattelemisen aihetta. Hosuessani kamerani kanssa Nuori rouva kantoi ostoksemme kiltisti autoon ja Pikkuihminen juoksentelei katselemassa sen seitsemän ihmettä ja kummaa. Ompelukone kukkamaassa, polkupyörä pientareella, ovi pihlajassa ja muuripata kivikossa?!

 


Maalaisvisiitin päätteeksi äiti kaappasi poikansa maitolaiturille halattavaksi ja suukotettavaksi. Monta ideaa rikkaampina ja hyvä mieli matkaeväänämme me suuntasimme nokkamme Raaheen kakkukahville. Mutta se onkin sitten jo toinen juttu!

Vanha rouva

3 kommenttia:

  1. Miten hurmaava talo vuokrattavana! Kerrassaan ihana somistus.

    VastaaPoista
  2. Teillä näyttää olleen antoisa ja ikimuistoinen päivä:)

    VastaaPoista
  3. Sulla ja nuorella rouvalla on taas ollut ihana päivä!! Mun olisi syytä kiertää sisustuskaupat kaukaa,kun koti pursuaa jo nyt ja mä en millään vastusta kiusausta tollaisissa ihanissa kaupoissa. Vai leipomukset melkein kuin Intsulla! No,ei totta totta tosiaan! Mun leipomuksista tulee niin ruman näköisiä ettei kenelläkään,eikä sellaisia ihania ja kauniita,kuin sinulla. Minä tässä saan kateellinen olla. Minä tässä tyttäreni luona kirjoittelen vävyn koneella. Pieni prinssessani nukkuu vaarin kainalossa. Ai,että missäkös tytär ja vävy ovat. No he ovat synnärillä ja mä aivan hermostuksissa odottelen soittoa. Edes jotain väliaikatietoa,että joko pian on vauva maailmassa!! Mun perhe on kuule niin suuren suuri jo nyt,että mun on ihan pakko leipoa paljon. Pullaa miehet aina haluavat työmaalle päiväkahville. Ajattele tätä sakkia,kun meillä on viisi aikuista lasta,kaksi vävyä,kolme miniää ja kahdestoista lapsenlapsi syntynee tuota pikaa ja sitten on vielä vanhimman lapsenlapsen tyttöystävä ja he ovat seurustelleet 4v,joten likka kuuluu jo myös minun "kalustoon":)Ajattele,meidän perhettä on kohta 25 henkeä!!

    VastaaPoista