10.9.2013

Suuri kurpitsa

Olen kasvattanut elämäni ensimmäisen kurpitsan! Tökkäsin taimen keväällä kompostikasan päälle ja sen jälkeen olen lähinnä kurittanut valtoimenaan luikertelevaa kasvia leikkomalla ylimääräisiä lonkeroita pois. Rajuista otteistani huolimatta lehtien alta löytyi parikiloinen mötikkä.

Vanhan herran kanssa koputtelimme kurpitsaa ja mietimme, mitä siitä tekisimme. Pikkelsiä ei kumpikaan halunnut. Eikä liioin keittoa. Alastoman kokin kirjasta Jamie Italiassa löytyi paahdetun kurpitsan ohje. Siis sitä tekemään.

Kuorin ja paloittelin kupitsan suurehkoiksi lohkoiksi. Maustoin kurpitsalohkot joka puolelta seoksella, jossa oli loraus oliiviöljyä, kuivattu chili ja kanelitanko murskattuina sekä suuri kourallinen salvialehtiä. Levitin kurpitsalohkot uunipellille ja rouhin päälle vielä suolaa ja mustapippuria. Pellin lykkäsin uuniin 180 asteeseen puoleksi tunniksi. Siinä se!

 

Hyvältä maistui paahdettu kurpitsa. Ensimmäisellä aterialla tarjoilin sitä keitettyjen pottujen ja tomaattisalaatin kera. Toisella aterialla kurpitsa sai seurakseen salviakalaa ja sekasalaattia.

Vanha rouva

2 kommenttia:

  1. Ai,sinäkö et muka saa mitään aikaiseksi! Höpö,pöpö! Sinä touhuat kaiken aikaa,oi nytkin näyttäis niinmaistuvalta paahdettu kurpitsa! Mulla on keitoksissa aina samoja pöperöitä ja niin laiska olen,etten viitti uusia ohjeita katsella ja kokeilla.Tänäänkin kuule miesporukalle valmistin vain ison pyttipannun uunissa ja siihen lisukkeeksi paistoin ison määrän kananmunalettuja. Tietysti joku salaatti ja muut sörsselit. Se pyttäri tuli siksi,kun sen sai nopeesti ja mulla oli vähän kiire. Miehet tulee syömään klo11.00 suunnilleen ja sitten mun piti olla Kaarakassa klo.12.00 Ja aamulla oli niin touhuamista sitä ennen. Huomenna laitan pottuja ja jonkun mehevän paistin uunissa.

    VastaaPoista
  2. Ensi kesänä osallistut sitten jättikurpitsan kasvatuskilpailuun. Tarvitaan vain muutama sata kiloa lisää painoa kurpitsalle. Voit sitten tehdä myös kurpitsafrittejä:D

    VastaaPoista