14.10.2024

Saniaisen puiseva kaveri


Keräsin metsästä saniaisia. Kieputtelin niistä kranssin. Jäin odottamaan kähertäjän taikatemppuja. Parin päivän päästä ojennuksessa olleet saniaiset oli käherretty kikkuralle ja värjätty tummemmiksi.


 Lykkäsin pari punaista eukalyptuksen oksaa kikkuran keskelle antamaan väriä.


Punaiset pupupopot löytyivät Oulun kädentaitomessuilta. Minä en niitä edes huomannut kaiken ihanuuden seasta, mutta onneksi seuranani oli Neiti Näpsä Tampereelta.

 

Neitiä ohjattiin kädestä pitäen kokeilemaan tuftausta. Oli kuulemma mielenkiintoista. Ei kuitenkaan niin mielenkiintoista, että tekemispaketti olisi lähtenyt matkaamme. Onneksi punaiset popot lähtivät.

 

Jokin aika sitten löysin kaupasta mitä-lie-ulkomaisia puunpätkiä, joiden väliin oli tukittu valkosia kiviä. Laatikossa lymyili valkovenäläisten kivihelmien raato. Sekä muutama juuttisäkki ja polkupyörän vanne.


Muutama hetkinen meni, että leikkasin juuttisäkeistä nauhaa. Nauhalla kieputin mustan vanteen piiloon ja samalla kasvatin muhkeutta vanteeseen. Sitten liimapyssy esiin. Tämmöinen tuli:


Puu-kivi-kranssi on aika iso. Mikä on naisten pyörän halkaisija? Painoakin kertyi sen verran, että Vanha herra ruuvasi seinään kaksin kappalein pitkiä ruuveja kannattelemaan uusinta tekelettäni.

Vanha rouva

2 kommenttia:

  1. Punaiset popot ovat "niin sinua"! ♥
    Ikkunasta näkyy lunta? Oh-hoh.

    VastaaPoista
  2. Ensimmäinen ajatus: Pyöränvannehan on tosi iso! No onhan se :) Mahti-idea tämäkin! Kangaspohjaan sait päälysmatskut tarttumaan. Kyllä vanne ansaitsee paikkansa seinällä. Nyt loppui pyöräily ;D

    VastaaPoista