9.10.2021

Hetken huuma

Mieli lepää keltaisessa matossa, jonka vaahtera levittää eteeni. Vähän haikeana näen keltaisuuden pikkuhiljaa muuttuvan ruskeudeksi. Ennen muuttumisleikin finaalia keräsin kauneimmat lehdet, sinisimmät piikkiputket ja maksaruohojen ruskettuneet kukinnot. Pyöräytin niistä kranssin  alahuonerakennuksen koristukseksi.

Vaahteranlehtiä piisaa. Kieputtelin lehdistä ruusukkeita autokatoksen seinään. Siinä ne nyt kukkivat ilta-auringossa Lapista roudatuilla kelo-oksilla. 

 

 Hetken huuma on tämä vaahtera-askarointi. Mutta mikäpä tässä elämässä olisi ikuista?


Tinttejä tuntuvat koristukseni ärsyttävän suunnattomasti. Milloin on lehdenpäät nypitty, milloin koko ruusuke potkaistu maahan. Kun muuta eivät voi, kiskovat kiukuspäissään hyönteishotellien kaislat verkon läpi maahan. Ja sitten lirkuttelevat ihan viattomia.


On pikkuhiljaa aika antaa puutarhan asettua talviteloille. On aika siirtyä sisäkoristelukauteen. Sen lähtölaukauksena olkoon kuvan pitsiliina. Sain sen ystävänystävänystävältä, joka siivosi edesmenneen sukulaistätinsä jäämistöä. Valtava käsityölaatikko päätyi minulle, koska ystävänystävä oli aukaissut suunsa ja pelastanut käsintehdyt aarteet minulle. Pikkuhiljaa olen setvinyt pahvilaatikon sisältöä. Nyt huikea tuunausidea odottaa päivänvaloa. Ensin kuitenkin pitää piipahtaa kirpparilla metsästämässä puuttuvia ideanosasia. 

Mitä sinä ideoit tällä hetkellä?

Vanha rouva

18 kommenttia:

 1. Ai hitsi toi kranssi on taas niin ihanan muhkea!♥
  Äiti muisteli pari päivää sitten kaikkia vaahteranlehdistä tekemiään askarteluja. Mutta mitä mä ideoin? Aika vähän mitään vissiin.
  Leppoisaa lauantai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AI et ideoi kuin vähän vain =) Salli mun nauraa!

   Poista
 2. On kyllä tosi sinisiä piikkiputkia! Olin ihan varma, että olet maalannut ne mutta kai se on luomuksi uskottava. 😄 Söpöjä vaahtera-askarteluja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luomuja ovat. Tekisikö sinisyyden se, että osa on parastettu naapurin purkutontilta ihan omin luvin?

   Poista
 3. Onpa todella kaunis kranssi. Sinipiikkiputki tuo siihen kivan lisämausteen. Ja hienoja ovat muutkin kädentyöt.
  Elämässä kaikki on ohimenevää, joten sen vuoksi voi keskittyä tekemään juuri sitä mitä haluaa. Jos vain mahdollista. Hetken nautinto on sallittua sekin.
  Meikäläisen ideat kulkevat enimmäkseen käytännön poluilla. Mietin tässä, lähtisikö haravoimaan vai kylän markkinoille. Kallistun jälkimmäiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Markkinoilla on hyvä käydä, ehdottomasti. Haravoida kerkiää myöhemminkin, jos silloinkaan.

   Poista
 4. Mystiset käsityöaarrekätköt ovat jännittäviä.
  Hienosti pyöräytetty!
  Minä odotan ideaa siitä, että saisin idean aloittaa joulukorttien tekemisen.. tajusin juuri, etten taida tänä vuonna ehtiä tehdä kaikille lähi-ihmisille villasukkia. Kaikille, tai ei kenellekään. Ehkä ansaitsevatkin jo hengähdystauon ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäpä olen kutonut ekat joulupipot, jeee!

   Poista
  2. Nyt on käynyt niin, että olen nähnyt unta sinun kommentistasi. Toisaalta on voinut käydä myös niin, että illalla unenpöpperössä puhelimen kautta hyväksymäni kommentti menikin vahingossa roskiin. Eli jos se oli, niin ei ole enää...

   Poista
  3. Halloween lähestyy, joten on täysin mahdollisuuksien rajoissa, että kummittelen unissasi ;) Nimim. Kohta Kummitusopastusta vetämään lähtevä kummitusopas

   Poista
 5. Kaunis kranssi. Tintit on todella sanoisinko "pirullisia" tähän aikaan vuodesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tintit koputtelevat jopa kammarin lasiin, että: "Tuo ruokaa ja sassiin"!

   Poista
 6. Kaunista syksyistä väriloistoa! Tuo tekemäsi kranssi on super upea! Minä olisin aloittanut eilen yhden Novitan lehdessä olevan neuleen,mutta ei ollut kaupassa juuri tuon ohjeen mukaista lankaa. No, villasukkien neulominen on kesken, niin tuleepa ne neulottua loppuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa vaan, ovatko kranssin värit jo haalentuneet sateessa ja tuulessa ;(

   Poista
 7. Syksyn lehdet ovat parhaita kauden anteja. Minäkin olen niitä käyttänyt, mutta nyt on jo melkein kaikki maassa. Niin upeat työt olet tehnyt. Värit hienosti esillä. Ja tuo sinisyys on piste i:n päällä 😃👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinsyys oli todellakin hetken juuma - nyt harmaus vallitsee.

   Poista
 8. Wau ja vielä kerran WAU mitä pihakoristeita.

  VastaaPoista