20.10.2021

Pelastusoperaatio

Ystävänystävänystävä siivosi edesmenneen sukulaistätinsä jäämistöä. Valtava käsityölaatikko päätyi minulle, koska ystävänystävä oli aukaissut suunsa ja pelastanut käsintehdyt aarteet minulle ystäväni kautta. 


Pahvilaatikossa oli iso kasa käsinvirkattuja pyöreitä liinoja. Oli valkoisia, sinisiä, oransseja ja eiminkäänvärisiä. Värjäsin yhtä lukuunottamatta kaikki liinat mustiksi. Maalasin myös käsityökehykset mustiksi ja pingotin liinat kehyksiin. Viimeistelin kehykset ohuenohuesta langasta virkatuilla valkeilla välipitseillä. Musta samettinauha toimittaa roikottimen virkaa. Sen ainoan valkean pitsin pingotin vaaleaan kehykseen ja ripustin vaalealla pitsinauhalla.

 

Ripustin pitsiunelmani messinkiseen verhotankoon. Muistaakseni verhotanko on Vanhan herran ja minun ensimmäinen yhteinen hankinta toijalalaisesta osto- ja myyntiliikkeestä vm. 1991. Vanha herra on sangen tyytyväinen, kun kekkasin työntää tangon hyllynkannakkeiden välistä. Ei tule seiniin reikiä.


Ilman pelastusoperaatiotani pitsit olisivat varmaankin päätyneet kaltoinkohdeltujen käsitöiden tuonilmaisiin. Se olisi ollut mitä hirvein kohtalo taidonnäytteille, jotka ystävänystävänystävän edesmennyt sukulaistäti virkkasi ja värkkäsi elämänsä aikana.

Vanha rouva


16 kommenttia:

 1. Tämä on ihana! Tämmössii pitsihommeleita pittää ruveta virittelemään, kirppareilla näkyy joskus pikkuliinoja. Hmm hmm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virittele ihmeessä! Kirpparit ovat tuunarin aarreaittoja. Ja kuulemma äidin varastot ;)

   Poista
 2. Ihan mielettömän kauniisti toteutettu! Tuo paikkakin kokonaisuutena on ihan nappikymppi ilman nappeja, hah hah (olinpa vitsikäs). :D
  Olen virkannut koko päivän ja takaraivossa jyllää epäusko saanko koskaan kiinnitettyä palasia nätisti yhteen jne. Saatanpa soittaa vinkkivitosia sitten, kun sen aika koittaa. Sopiiko?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat sinä! Sekä kiinnitettyä että soitettua ;)

   Poista
 3. Muistuipa näistä kaunokaisista mieleen, että minulla taitaa olla jossain ö-pussissa kasa virkattuja pikkuliinoja, jotka sain vuonna kuokka ja kirves lahjoituksena. Pitäis löytää vain se pussi.��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyttäresi on juuri ilmaissut halukkuutensa pitsihömpötysten pariin, joten etsi se pussi pikimmiten ;)

   Poista
 4. Hatunnoston arvoinen pelastustyö. Pitsiliinoista tuli uudessa asussaan ja paikassaan hyvin tyylikkäitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisinkohan jostain hengenpelastajan ansiomerkin =)

   Poista
 5. Niin olisi ollut kamala kohtalo kauniille töille. Mutta mä taas ihmettelen, että mistä saat ideasi ja inpiraatiosi. Mä en ole suuren suuri pienien pitsiliinojen ystävä (ovat ne ihania, mutta en osaa käyttää), mutta näin sait ne näyttäytymään taas ihan eri valossa. Upea ratkaisu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ideat ja inspiraatio iskevät milloin missäkin: lehtiä selaillessa, telkkaria töllöttäessä, netissä surffailessa, kirjoja lukiessa, kylässä, kaupoissa ja sängyssä maatessa ;)

   Poista
 6. Hyvä idea, jolla sait liinat pelastettua! Tankokin sopii tuohon hyvin. Olen monesti miettinyt, mitä vanhoille, virkatuille liinoille pitäisi tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virkatut liinat sopivat vaikka lampunvarjostimeksi taikka kissapediksi ;)

   Poista
 7. Voi miten hyvä idea pelastaa pikkuliinat. Näyttää niin kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanha herra saatatisi olla eri mieltä kauneudesta, mutta minäpä en liiemmin kysele. Jos kyselisin, seinälle saattaisi tulla kalaverkkoa ja vapoja =O

   Poista
 8. Sukulaistäti olisi varmasti ikionnellinen, jos näkisi luomuksesi! Langat ja muut saivat parhaan mahdollisen kodin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaapa täti nähdäkin. Mummun ja anopin kanssa kuitenkin hengailee ja päivittelee.

   Poista