26.7.2021

Ramppa kalkatti


Vanha herra vei minut hupiajelulle merelle. Kyllä ramppa kalkatti, kun viiden hevosvoiman peräprutkulla päästettiin tuhatta ja sataa sinisellä merenselällä. Kohteena oli autiosaari ja termarikahvit.


Kuumalla sannalla oli mukava tepastella, mutta uimaan en mennyt. Vesi tuntui halvatun kylmältä. Saaren takana on syväväylä, missä vettä piisaa 50 metrin syvyyden verran. Autiosaarella on merimerkki, muutama jäiden kaluama puu, horsmaa, pietaryrttiä ja heinää. Bongasin rantaviivan tuntumasta myös lillukkaa, joka ei siis ole mesimarja. Kiitos lajimäärityksestä Sohville!

 

Paluumatkalla ramppa kalkatti niin kovasti, että jäimme matalikkoon kiinni. Minä menin pukkaamaan, mutta jäinkin toisesta kintustani veneenlaitaan kiinni. Vanha herra katseli vedessä melskaavaa vaimoaan kummissaan: "Mitä sää siellä teet?" 

Tulipahan heitettyä talviturkki - onneksi oli vaatteet päällä, sillä Jaakko oli juuri heittämässä kylmää kiveä. 

Vanha rouva

16 kommenttia:

 1. Kuulostaa vallan mukavalta päivältä ja varmasti kahvitkin maistui erille kuin omassa pihapiirissä nautittuna!? Itse en ole heittänyt talviturkkia useampaan vuoteen. Yksin ei huvita mennä.
  Mukavia kesäpäiviä teille molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahvi maistuu taivaalliselta merellä, toden totta!

   Poista
 2. Minä oisin kyllä pulahtanut ihan tarkoituksella! Ihanan näköistä vettä. Jos ne mesimarjat on noissa kuvissa, ne ei ole mesimarjoja vaan lillukoita ja ihan kypsiltä näyttävät. Niiden maku ei tuostaan parane.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiisteltin kiivaasti Vanhan herran kanssa marjojen syvimmästä olemuksesta. Hän voitti, kun kertoi lapsena mesimarjoja kontanneensa lähisaarista. Minä uskoin, sillä en ole kuunani nähnyt mesimarjaa. Taas höhlää vedettiin höplästä ;)

   Poista
  2. Taas tulin tänne pätemään... :D Aika samanlaisiahan ne kukintaa lukuunottamatta onkin, mesimarja ei tee noita superpitkiä rönsyjä. Sanonta "kompastua lillukanvarsiin" ei ole ihan tuulesta temmattu. Sisämaan sekametsissä lajit kasvavat rinta rinnan ja siis kyllä lillukoitakin syödä voi. Näytämme sinulle mesimarjan kun tulet Rokualle.

   Poista
  3. Päde vaan ;) Minun luonnontuntemukseni on sitä mutu-tasoa. Oliko tuo kyläänkutsu???

   Poista
  4. Meillä kasvaa kujan varressa ja ojan penkat mesimarjaa. Lehdet voin varmasti näyttää, mutta marjat ovat hakusalla. Tämä oli kyläänkutsu.

   Poista
  5. Kiitos kutsusta. Kohta tullaan Rokualle, jos vain sieniä nousee.

   Poista
 3. Eipähän selkä pala auringossa kun ui paita päällä.😆

  VastaaPoista
 4. Luulin, että olit heinäpellolla nostalgisissa tunnelmissa otsikon perusteella. Retkikohteenne sai minut huokailemaan: hiekkaranta ja uimavettä eikä muita ihmisiä. Tuo on paratiisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paratiisi hyvinkin paarmoineen päivineen. Kun selän kääntää kaupungin suuntaan, voi ihan hyvin kuvitella olevansa etelän lomaparatiisissa.

   Poista
 5. Hieno kesäretki kauniissa ympäristössä. Talviturkkikin tuli yllättäen heitettyä.

  VastaaPoista
 6. Eipä oo sullakaan ollu helteillä kuuma, kun olet oikein talviturkissa aina vaan käyskennellyt. Hyvä että raaskit nyt luopua siitä näin kylmän kynnyksellä.
  En tiedä yhtään mikä on ramppa.
  Olen kuullut valkosormisuudesta, mutta koskeeko se myös varpaita? Hmmm.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ramppaa tunne, mutta VH sitä hokee vähän väliä, kun huudattaa perärutkua.

   Poista