18.7.2021

Köyhän ei kannata

Taas se on todistettu: köyhän ei kannata ostaa halpaa. Ostin lankahalvennuksesta kilon puuvillalankaa. Ajatuksena oli tehdä kepeä kesäpusero ja sen kaveriksi ilmava virkattu jakku.  

Kutominen ei sujunut suitsait sujuvasti. Lanka osoittatui halvatun löysäkierteiseksi. Säikeet erottuivat toisistaan ja tekivät ikäviä lenkkejä. Koska en halunnut lenkkipuseroa, tuskailin hitaasti ja kieli keskellä suuta p-leen langan kanssa. 

Tämmöinen pusero langasta sitten tuli. Lantiolle ulottuva. Hiaton, mutta olkapäät peittävä. Löysä, etteivät keskivartalon ihanat kumpareet turhaan viekoittele ohikulkijoita. Ei ole häiritseviä langanhuitaleita ja -lenkkejä, ei. Saapa nähdä, miten lenkkien laita on ensimmäisen pesun jälkeen.

 

Pahuksen halpislankaa jäi ylenmäärin. Virkattua jakkua en edes alkanut yrittää. Sen sijaan tartuin virkkuukoukkuun ja päätin ottaa niskalenkin lenkkilangasta. Lanka on mukavan pehmeää ja painavaa, joten tein Vanhalle herralle ison tyynyn takan tuijottamista varten. 


Näitä puuvilla- ja pellavalangoista virkattuja tyynyjä teen joka kesä, sillä talven aikana ne kummasti karkaavat vintistä. Katso Neulomus-kategoriasta karanneita tyynyjä ja jos samanmoisia tapaat maailman tyynykinkereissä, pane lähettäen kotia päin.


Lenkkilankaa on vielä jäljellä 300 grammaa. Mitähän siitä tekisi?

Vanha rouva

17 kommenttia:

 1. Toivottavasti pusero säilyttää kuosisa käytössä. Tyynystä tuli nätti. Virkkaile langoista kesäkassi tori reissuille.

  VastaaPoista
 2. Puserosta tuli nätti, eikä kuvasta näe langan halpuus. Totta kyllä, ettei köyhän kannata - ainakaan joka kerta - ostaa halpaa. Hankalasta langasta jotain kutoessa lisähintaa tulee helposti ylimääräisistä ärräpäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lanka ei oikeasti ole halpa, mutta sattui kohdalle joku jymyalennus. Halpaan menin ;)

   Poista
 3. Pusero on kaunis. Toivottavasti pitää kuosinsa. Loppulangasta salomoninsolmuilla huivi. Jos on jo muuten lenkurainen joku ylimääräinen lenkura ei kai haittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salomoninsolmuja en olekaan koskaan tehnyt!

   Poista
  2. Niitä on simppeli tehdä ja valmista pintaa syntyy nopeasti. Suosittelen!

   Poista
  3. Pitääpä tutkia asiaa.

   Poista
 4. Nätti pusero - varsinkin kaula-aukon reuna. En vieläkään käsitä tuota tyynyt kuviota?! Nitäs loppulangasta...virkattu bolero tai poncho?
  Mieluisaa alkanutta viikkoa! 👒

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Boleroa en käytä ja poncho on aina tiellä. No, aika tavaran kaupittee.

   Poista
 5. Nättiä pintaa kuitenkin ja kiva kauluksen viimeistely.
  Tee lopusta patalappuja 🤣 häviääköhän nekin?

  VastaaPoista
 6. kiitos ideasta virkattuihin tyynyihin ,! mun tekis mieli mustasta kuusisäikeisestä kalalangasta virkata verhot tuolla samalla mallilla ,onko se kaisla nimistö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ,vielä kysyisin että mitä mieltä oot nuista suunitelmista mustista verhoist pitkät kun tulis ,vai onko liian karmeat ,kun valkoine ja luonnon valkoinen ei sovi ,

   Poista
  2. Minäkin olen joskus virkannut kaislalla paneeliverhot olohuoneeseen. Ne oli kyllä valkoiset. Sitten kummityttö sosialisoi verhot. Makuuhuoneessa minulla on tummanharmaat verhot, melkein mustat. Tekevät mun mielestäni kivan kontrastin ja taustan muuten vaaleaan huoneeseen. Anna mennä!

   Poista