12.7.2021

Mörkönä


Heinäkuisena sunnuntaina mitään aivoja rasittavaa ei tehdä, sillä aivokapasiteetti on valjastettu kuumuuden ehkäisyyn mitä keiroimmilla keinoilla. Yksi kiero keino on paeta merelle kokemaan lohiverkkoja. Merellä käy vieno tuulenhenki ja vesi vilvoittaa.


Maailma alkoi kesken verkonkokemisen osoittaa merkkejä taivaallisesta viilennysoperaatiosta. Pikaisesti hynttyyt kasaan ja kohti rantaa. Hikihän siinä painostavassa ilmanalassa tuli.


Vanha herra jäi vempuloimaan veneensä kanssa, kun minä otin jalat alleni. Pääsin kotipihaan ja sitten taivas repesi salamoiksi ja ukkosenjylinäksi. Vettä tuli ihan maahan asti.


Sateen laannuttua oli mukava ihastella ziljoonan hyttysen kanssa Ahdin antamaa lohta. Märkä Vanha herra oli niin mielissään, että lähdin verkoille mukaan lohimöröksi. Saan kuulemma mennä toistekin.

Vanha rouva

10 kommenttia:

 1. Ilmeisesti hoidit kalastusosuutesi esimerkillisesti, kun sait luvan päästä mukaan toistekin. Kuvat sinänsä viilensivät katsojaa, kun saattoi kuvitella pulahtavansa hetkeksi veteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella esimerkillisesti: istuin hiljaa enkä ollut tiellä ;)

   Poista
 2. Aiheutitko sinä läsnäolollasi siis tuon kalan saamisen, tai sen vesisateen? Meilläkin tarvittaisiin vettä. Voisiko aikoja varata? Vaikka ihan hetkeksi edes.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalan saamisen kanssa minulla ei ollut mitään tekemistä. Sen sijaan sateen taisin manata tuskissani. Kun palkkiosta sovitaan, voin tulla teillekin manailemaan.

   Poista
  2. Entäs kaukosadetus? Tunsin kerran henkilön joka soitti puhelimella parantajalle, joka lähetti parantavaa voimaa puhelun välityksellä.

   Poista
  3. Hmm. Kokeilen: Hus, sadetta tulemaan kaakonkulmalle, niinkö?

   Poista
 3. Täällä vain haaveillaan meren rantaan pääsystä. Sen ihanampaa paikkaa ei olekkaan kesäkuumalla. Edes viilentäviä sateita ei tule meidän kylän ylle. Vaan on se silti ihanaa että on kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuumaa ja hikistä on. Kohta on kylmää ja viluista. Pysytellään perässä ;)

   Poista
 4. Vautsi, että te saitte kunnon sateen - meillekin kaivattais! Hienot kalastuskuvat, joissa upea tunnelma.

  VastaaPoista