1.8.2016

Pakastimen täystyhjennys

Pakastin piti saada tyhjäksi uuden sadon herkkuja varten. Niin minä urakoin kaksi suolaista piirakkaa ja yhden makean kakun.

Ensimmäiseksi tein suppilovahveropiirakan. Paistelin siihen sipulia ja suppiloita. Perään heitin timjamia, pikkuisen mustapippuria ja juustoraastetta. Päälle kaadoin ranskankermaa kera parin munan. Ai niin, pohjana käytän aina MPPP (= Mylly Paras Pyöreä Piirakkapohja) suolaiseen leivontaan, se kun ei tartu eikä sen kanssa tarvitse puljata, sen kun sulatat ja kaulitset sopivaksi. Paistoin puolisen tuntia, ässehdytin liinan alla ja leikkasin tarjolle. Sinne meni!


Pyöräytin myös kinkkupiirakan, jonka sekaan upotin pilkottua pekonia, aurinkokuivattuja tomaatteja sekä pussinpohjallisen pakastettua juustoraastetta. Sitomiseen käytin mustapippurilla maustettua ranskankermaa kera parin munan.


Kummankin piirakan kytipoikana oli oman maan satoa: vihreää salaattia, kesäkurpitsaa, tomaatteja, kurkkua ja yrttejä kera sitruunamehun.

 

Pakastimessa oli piilossa vielä yksi purnukka soseutettua mansikkaa. Siinähän minulla oli oiva lisä sunnuntain kakkuun. Lisäksi tarvitsi vain leipoa kanelilla maustettu kakkupohja ja käydä kaupassa hakemassa rahkaa ja kermaa. Tomusokeria, vaniljasokeria ja liivatteita löytyi kotoa.


Kakun sisällä on normaali mansikkahyydykekakku, joka sai tekeytyä jääkaapissa yön yli. Aamusella irrottelin kakun vuoasta ja reunustelin sen savoijardi-kekseillä. Keskustan täytin tuorella mansikoilla ja mustikoilla.


Kaikki kelpasi omille ja vieraille!

Vanha rouva, joka nyt lähtee paistattelemaan päivää

12 kommenttia:

  1. Kyllä olisi maistunut meillekkin! Teit sitten tuon alimmaisen kakun samaan tapaan,kun miniäkin tyttärensä synttäreille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmettelin äskön kovasti, että miten niin sun miniän kakkua tein??!! Sitten tulin kylään ja hoksasin, että on kaksi naista ollut samalla keksipurkilla ;9

      Poista
  2. Kyllä tuollaiset herkut varmasti kelpaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän liiankin kanssa kelpaavat ainakin tekijälleen.

      Poista
  3. Oi mitä heekkuja siellä on ässehtinyt! Pyörittelin hiljattain savoiardi-keksipakettia ja mietin jo tiramisua, vaan jätin odottamaan vielä kun pvm:ää oli jäljellä :)
    Oikeinko todella sait koko pakastimen ihan tyhjäksi?
    Me saatais pitää pidot isommallekin väelle, että pakastin tyhjenisi just nyt... :) Oon jo täyttänyt sinne lisääkin. Vadelmiakin pihapuskista eilen 4 l.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyhjä on viimevuotisista! Uutta on raparperit, mustikat ja yrtit. Lisää paan, kunhan keritään sienestämään. Niinmilloin ne bileet onkaan?!

      Poista
  4. Ihania herkkuja. Minulla on noita viimevuotisia marjoja niin paljon, etten nyt taida laittaa mitään uutta. Pihalta poimin vähän vadelmia ja tytär toi kanttarellejä. mansikatkin jäivät torille tänä kesänä, kun olivat niin kalliita ja täälläpäin ainakin isoja ja vetisiä. Muutaman litran olen kakkuihin ostanut.

    VastaaPoista
  5. Nami, nami. Ois maistunut tännekin. Niin herkullisen näköisiä ja varmasti myös makuisia :-)

    VastaaPoista
  6. Sie oot kyllä mestari pyöräyttämään herkkuja.
    Oikein mukavaa elokuuta siulle

    VastaaPoista
  7. ..aina nälkä ja kokoajan jano..kuvasi ei yhtään hillitse mielitekojani..

    VastaaPoista
  8. Onpa maittavan näköisiä herkkuja nam...nam

    VastaaPoista