Ensimmäiseksi tein suppilovahveropiirakan. Paistelin siihen sipulia ja suppiloita. Perään heitin timjamia, pikkuisen mustapippuria ja juustoraastetta. Päälle kaadoin ranskankermaa kera parin munan. Ai niin, pohjana käytän aina MPPP (= Mylly Paras Pyöreä Piirakkapohja) suolaiseen leivontaan, se kun ei tartu eikä sen kanssa tarvitse puljata, sen kun sulatat ja kaulitset sopivaksi. Paistoin puolisen tuntia, ässehdytin liinan alla ja leikkasin tarjolle. Sinne meni!
Pyöräytin myös kinkkupiirakan, jonka sekaan upotin pilkottua pekonia, aurinkokuivattuja tomaatteja sekä pussinpohjallisen pakastettua juustoraastetta. Sitomiseen käytin mustapippurilla maustettua ranskankermaa kera parin munan.
Kummankin piirakan kytipoikana oli oman maan satoa: vihreää salaattia, kesäkurpitsaa, tomaatteja, kurkkua ja yrttejä kera sitruunamehun.
Pakastimessa oli piilossa vielä yksi purnukka soseutettua mansikkaa. Siinähän minulla oli oiva lisä sunnuntain kakkuun. Lisäksi tarvitsi vain leipoa kanelilla maustettu kakkupohja ja käydä kaupassa hakemassa rahkaa ja kermaa. Tomusokeria, vaniljasokeria ja liivatteita löytyi kotoa.
Kakun sisällä on normaali mansikkahyydykekakku, joka sai tekeytyä jääkaapissa yön yli. Aamusella irrottelin kakun vuoasta ja reunustelin sen savoijardi-kekseillä. Keskustan täytin tuorella mansikoilla ja mustikoilla.
Kaikki kelpasi omille ja vieraille!
Vanha rouva, joka nyt lähtee paistattelemaan päivää
Kyllä olisi maistunut meillekkin! Teit sitten tuon alimmaisen kakun samaan tapaan,kun miniäkin tyttärensä synttäreille.
VastaaPoistaIhmettelin äskön kovasti, että miten niin sun miniän kakkua tein??!! Sitten tulin kylään ja hoksasin, että on kaksi naista ollut samalla keksipurkilla ;9
PoistaKyllä tuollaiset herkut varmasti kelpaa :)
VastaaPoistaVähän liiankin kanssa kelpaavat ainakin tekijälleen.
PoistaOi mitä heekkuja siellä on ässehtinyt! Pyörittelin hiljattain savoiardi-keksipakettia ja mietin jo tiramisua, vaan jätin odottamaan vielä kun pvm:ää oli jäljellä :)
VastaaPoistaOikeinko todella sait koko pakastimen ihan tyhjäksi?
Me saatais pitää pidot isommallekin väelle, että pakastin tyhjenisi just nyt... :) Oon jo täyttänyt sinne lisääkin. Vadelmiakin pihapuskista eilen 4 l.
Tyhjä on viimevuotisista! Uutta on raparperit, mustikat ja yrtit. Lisää paan, kunhan keritään sienestämään. Niinmilloin ne bileet onkaan?!
PoistaIhania herkkuja. Minulla on noita viimevuotisia marjoja niin paljon, etten nyt taida laittaa mitään uutta. Pihalta poimin vähän vadelmia ja tytär toi kanttarellejä. mansikatkin jäivät torille tänä kesänä, kun olivat niin kalliita ja täälläpäin ainakin isoja ja vetisiä. Muutaman litran olen kakkuihin ostanut.
VastaaPoistaNam! Ihanat herkut!
VastaaPoistaNami, nami. Ois maistunut tännekin. Niin herkullisen näköisiä ja varmasti myös makuisia :-)
VastaaPoistaSie oot kyllä mestari pyöräyttämään herkkuja.
VastaaPoistaOikein mukavaa elokuuta siulle
..aina nälkä ja kokoajan jano..kuvasi ei yhtään hillitse mielitekojani..
VastaaPoistaOnpa maittavan näköisiä herkkuja nam...nam
VastaaPoista