Pohjaa varten pyöräytin murotaikinan: 3,5 dl vehnäjauhoja, 2 tl sokeria, ripaus suolaa, 100 g voita ja 0,5 dl vettä. Taputtelin taikinan irtopohjavuokaan. Päälle pilkoin puoli kiloa raparperinvarsia, joille ripottelin pari ruokalusikallista perunajauhoja ja 1,5 dl sokeria. Paistoin pohjaa 200 asteessa puolisen tuntia.
Täytteeseen tarvitsin purkillisen raparperi-mansikkarahkaa, 200 g maustamatonta tuorejuustoa, 2 dl kermaa vaahdotettuna, puoli purkkia kondensoitua maitoa sekä desin verran mansikkahilloa. Lirutin täytteeseen 6 esikäsiteltyä liivatetta. Kaadoin täytteen jäähtyneen pohjan päälle ja lykkäsin jääkaappiin odottamaan iltaa ja odotettua vierasta.
Vieras kaarsi pihaan juuri, kun olin rustaamassa koristuksia vuoasta irrottamalleni kakulle. Tummaa teetä pannullinen pöytään ja kakku kahden ystävyksen väliin. Aika loven saimme aikaiseksi!
Vanha rouva
Kun kaksi hämäläistä raataa niin verkkaan ja tarkkaan mietityt sanat lausutaan hitaasi ja ajatuksella, ei mitään turhaa! Voin kuvitella :D Kuinka me hämäläiset voimmekin olla niin rauhallista ja tasaista seurakuntaa!
VastaaPoistaUpea kakku, kaunis, jäikös Vanhalle Herrallekin siis murunen?
Juu kyllä Vanha herra osansa sai, mutta pakeni sen kanssa autotalliin. Kävi kuulemma semmoinen kalkatus, että korviin sattui...
PoistaVoi kun sulla on aina niin kauniisti ja tyylikkäästi aseteltu nuo koristeetkin...
VastaaPoistaTuo Valencia on ihana alusta tuolle vaalealle kakulle. Pitääkin tehdä taas jotakin vaaleaa ihan vaan Valenciaa varten :) Taitaa olla saman kokoinen lautanen kun tuo mun.
Ymmärrän autotalliin pakeniaa :)
Elossahan minä ja vankasti (mikäs pahan tappaa), kauheasti olet sinäkin ehtinyt kesän aikana puuhata, kaikkea kaunista ja makeaa.
VastaaPoistaMikäpä voisi olla parempaa, kuin hyvä ystävä ja maukas kakku :)
VastaaPoistaAi että aika loven saitte kakkuun aikaiseksi. Onneksi jäi vielä minullekkin!
VastaaPoistaKaunis kakku ja teillä taisi olla ihana herkutteluhetki ystävän kanssa:)
VastaaPoista